Social 8 Iunie 2017 11:16 de Clara Vacaru
Meteorologii anunta ca de joi, de la ora 23.00, si pana vineri, la ora 10.00, in Dobrogea, sudul si centrul Moldovei, cea mai mare parte a Olteniei si Munteniei, precum si in zona Carpatilor Meridionali si de Curbura se vor inregistra averse si vor cadea cantitati insemnate de precipitatii. De asemenea, tot pentru joi, intre orele 10.00-23.00, a fost emisa o avertizare cod galben de ploi pentru zonele montane, in Transilvania, Maramures, cea mai mare parte a Munteniei, nordul Olteniei, sudul Moldovei si Dobrogea, fiind vizat si Bucurestiul.

Potrivit unei informari transmise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), de joi, de la ora 23.00, si pana vineri, la ora 10.00, in Dobrogea, sudul si centrul Moldovei, cea mai mare parte a Olteniei si Munteniei, precum si in zona Carpatilor Meridionali si de Curbura vor fi averse, iar cantitatile de apa vor depasi local 15-20 de litri pe metrul patrat si izolat 35-40 de litri pe metrul patrat.

De asemenea, pe arii restranse se vor semnala descarcari electrice, iar vantul va avea intensificari temporare in special in Moldova, Baragan si Dobrogea, cu viteze la rafala de 50-55 km/h, inforneaza News.ro.

Meteorologii au emis, totodata, o avertizare cod galben de ploi pentru joi, in intervalul orar 10.00-23.00.

In perioada mentionata, instabilitatea atmosferica se va mentine accentuata in zonele montane, in Transilvania, Maramures, cea mai mare parte a Munteniei, nordul Olteniei, sudul Moldovei si in Dobrogea, unde vor fi averse torentiale, iar in intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor inregistra cantitati de apa care vor depasi local 20-30 l/mp si pe spatii restranse 50-60 l/mp.

In sud-estul tarii se vor semnala descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si pe arii restranse caderi de grindina.

Manifestari specifice instabilitatii atmosferice vor fi si in celelalte regiuni, dar pe arii restranse, precizeaza ANM.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.