Social 7 Iunie 2017 11:48 de Clara Vacaru
Aproape toata tara, cu exceptia catorva judete din vest si a Dobrogei, va intra miercuri seara sub avertizare cod galben de instabilitate atmosferica accentuata, ploi si vant, izolat putandu-se inregistra si grindina, informeaza meteorologii.

Potrivit unei informari transmise, miercuri, de Administratia Nationala de Meteorologie, in intervalul 7 iunie, ora 18.00 si pana joi, 8 iunie, ora 23.00, in aproape toata tara, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in cea mai mare parte a tarii si se va manifesta prin averse, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie si pe arii restranse caderi de grindina.

In intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor inregistra cantitati de apa care vor depasi 20...30 l/mp si pe spatii restranse 50...70 l/mp.

Meteorologii anunta ca astfel de fenomene vor fi si miercuri dupa-amiaza, dar pe spatii mai restranse, iar in cursul zilei de joi se vor semnala si in partea de sud-est a tarii.

Potrivit sursei citate, aproape toata tara se va afla sub cod galben de ploi si vant , cu exceptia Dobrogei, a judetelor Galati, Braila si Satu Mare.

De asemenea, zone mici din partea de sud-est a judetelor Timisoara, Arad, Bihor si Caras-Severin se vor afla sub cod galben de instabilitate atmosferica, ploi si vant.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.