Social 2 Iunie 2017 16:26
Dan Andronic a scris, vineri, pe Facebook, ca s-a intalnit cu Sebastian Ghita la Belgrad, el relatand apoi la Antena 3 ca omul de afaceri este de nerecunoscut. Andronic mai sustine ca Sebastian Ghita "nu arata ca un om invins".

Dan Andronic spune ca s-a intalnit cu Sebastian Ghita joi, in capitala Serbiei, si ca va publica in "Evenimentul zilei" detaliile despre aceasta intalnire.

Intr-o interventie telefonica la Antena 3, Andronic a vorbit, vineri, despre intalnirea cu Ghita, sustinand ca acesta este de nerecunoscut fata de ultima data cand l-a vazut, in decembrie. "Ghita este schimbat mult fata de ultima data cand ne-am intalnit. Asta fiind in decembrie. Nici nu l-am recunoscut cand m-am intalnit cu el. Este un alt om. Este schimbat si la comportament, si mai ales la infatisare. Parca ar fi avut o interventie estetica, dar fara sa se fi operat", a spus Andronic.

El a mai sustinut ca prioritatea lui Sebastian Ghita nu este sa faca dezvaluiri in acest moment, dar nici nu crede ca va lasa lucrurile asa cum sunt acum. Cu privire la fuga din Romania, Sebastian Ghita ar fi spus, porivit lui Andronic, ca a luat aceasta decizie din cauza ca ii era frica: "Ii era frica pentru integritatea sa fizica si mentala. Intalnirea noastra a avut loc pe strada si nu a durat foarte mult timp. (...) Au existat zvonuri ca l-a contactat cineva din Romania, de la SRI, de la SIE. El a zis ca nu, ca nimeni nu l-a contactat in afara de familia sa"

Andronic mai sustine ca Ghita i-ar fi povestit si despre conditiile din arestul din Serbia, care sunt la "nivel de spital romanesc”. Ghita ar fi stat intr-o celula destul de spatioasa si obsisnuia sa joace baschet in curtea inchisorii, scrie News.ro.

Intrebat de daca Ghita i-a creat impresia ca se teme pentru viata sa, Andronic a afirmat ca "Ghita a spus clar ca se teme pentru integritatea lui fizica si mentala”.

Omul de afaceri Sebastian Ghita - retinut la Belgrad in noaptea de 13 spre 14 aprilie si plasat apoi in arest preventiv - a fost eliberat in urma cu o saptamana, in baza unei decizii a Curtii Supreme din Serbia, dupa depunerea unei cautiuni de 200.000 de euro. Printre obligatiile impuse de instanta sarba, este si aceea de a se prezenta la politie la datele de 1 si 15 ale fiecarei luni, pana la solutionarea dosarului deschis pentru utilizarea unei identitati false. De altfel, Sebastian Ghita s-a prezentat joi la o sectie de Politie din Belgrad, pentru controlul judiciar. El era imbracat in negru si purta ochelari de soare si sapca, potrivit unor imagini difuzate de Antena 3.

Citeste si:
Urmărit în România, Sebastian Ghiță se relaxează pe plajă, în Grecia
Urmărit în România, Sebastian...

Lui Ghita i-a fost retinut pasaportul si i s-a interzis sa paraseasca Belgradul. Omul de afaceri asteapta o decizie privind cererea de extradare formulata de autoritatile romane.

In 19 mai, Ghita a fost fost audiat la Curtea Suprema din Belgrad ca urmare a cererii de extradare formulata de autoritatile romane, el aratand ca se opune extradarii si invocand persecutii politice. Avocatul sau a solicitat ca masura detentiei sa fie inlocuita cu arestul la domiciliu.

Pe numele lui Sebastian Ghita exista doua mandate de arestare in lipsa, el avand cinci dosare penale in Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.