Social 2 Iunie 2017 11:52
Fostul ministru Vlad Voiculescu relateaza intr-o postare pe o retea de socializare povestea unei tinere romance care lucreaza in Londra si se intoarce periodic acasa, scrie digi24.ro.

"Am zburat astazi inapoi de la Londra la Bucuresti, cu Wizz Air. Avionul a avut intarziere. Ne-au anuntat de la inceput ca vom pleca mai tarziu cu 25 minute. Oamenii au vociferat dupa care si-au scos frumos picnicul din geanta.

Am scos din rucsac o sticla de apa minerala si cand am deschis-o am reusit sa stropesc bine cam jumatate de metru in jurul meu. S. era in dreapta mea. M-am gandit ca o sa imi spuna vreo doua, asa cum se intampla in avioanele cu romani unde auzi aproape invariabil mai multe "tz tz tz" si "vezi dom'le pe unde..." decat "ma scuzati". Ea s-a scuturat putin insa si a zambit: "e cald afara!".

O mana de om, S. vorbeste o romana simpla si despre toate vorbeste cu o blandete si cumpatare pe care mai rar o intalnesti.

"Au distrus tot"... asta crede despre Romania. "Daca te platesc cu 200 lire si ai doi copii si lucreaza doar unul... tot ce ai in minte este sa pleci, nu? ... o sa ramana in tara minorii si bunicii".

A plecat din tara prima data la 19 ani, in Germania. A lucrat acolo intr-o cafenea turceasca. Vorbea limba. Mama ei este de origine turca.

A plecat apoi la Londra, unde lucreaza acum intr-o fabrica de paine. Nu stia deloc engleza cand a ajuns la Londra... "scriam pe telefon ce voiam sa spun si traduceam cu google".

Daca s-ar intoarce vreodata acasa, ar fi pentru ca ii este dor de familie. Este cea mai mica dintre copiii familiei. Toti sunt in Romania, singurul "acasa" pe care il stie si ea.

Spune ca nu stie daca se va mai intoarce vreodata "de tot" in Romania. Vine insa acasa macar cate o luna pe an... pentru ca in Londra "nu traiesti... mergi la serviciu si acasa, atat".

Povestea catorva milioane de romani...", a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.