Social 31 Mai 2017 15:40
Maternitatea din Falticeni a fost inaugurata de ministrul Sanatatii, Florian Bodog, in urma cu doua saptamani. Aceasta ramane, insa, inchisa din cauza bacteriilor coliforme, detectate de Directia de Sanatate Publica Suceava, in urma prelevarii probelor de pe mobilier. 

Directia de Sanatate Publica Suceava a anuntat ca probele prelevate de pe mobilierul prezent in maternitatea Falticeni, au indicat existenta unor bacterii coliforme.

Probele au fost prelevate in urma scandalului izbucnit de filmarile, realizate de jurnalisti, care surprindeau cum intreg echipamentul medical era transportat cu tractorul.

Analizele au aratat ca doua dintre probele recoltate au indicat prezenta unor bacterii, incompatibile cu un mediu de unitate medicala. Astfel, DSP a a cerut o noua dezinfectare. Dr. Morariu, managerul Spitalului Municipal Falticeni a declarat ca marti, 6 iunie, este programata o noua dezinfectie, urmand ca ziua urmatoare sa fie prelevate noi probe.

“Din buletinul de analize reiese ca doua probe sunt necorespunzatoare, indicandu-se prezenta bacteriilor coliforme. Conducerea DSP a recomandat reluarea lucrarilor de dezinfectie, folo­sin­du-se un alt produs biocid, dupa care se vor re­colta alte probe. Am intocmit un raport privind aceas­ta situatie pe care l-am trimis catre Prefectura Su­ceava”, a declarat Bianca Bighiu, purtator de cu­vant in cadrul Directiei de Sanatate Publica Suceava, citata de stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.