Social 26 Mai 2017 15:18
ONG-ul Sanatate pentru Viata, in colaborare cu Kaufland Romania, partener principal al proiectului, si Colgate Romania, sustin timp de sase luni 24 de ateliere de arta colaborativa Roxy & Kids Art si educatie pentru sanatatea orala a micutilor. Aceste workshop-uri dedicate atat copiilor, cat si parintilor, se vor desfasura in gradinite si fundatii caritabile din Bucuresti.

“Am creat acest proiect unic in Romania ca raspuns la rezultatele alarmante ale celor mai recente studii de piata, care arata ca un roman isi schimba periuta de dinti o data la un an si jumatate, in comparatie cu germanii, spre exemplu, care o inlocuiesc cel putin o data la trei luni. Mai mult, in zona rurala, romanii inca mai schimba periuta de dinti doar o singura data in 10 ani! Asa ca am ales ca, prin invatarea ludica, sa explicam celor mici cat de distractiv si artistic poate fi intregul proces de spalat pe dinti”, sustin reprezentantii Sanatate pentru Viata.

Aceasta initiativa unica in tara, dedicata ingrijirii dentare adecvate si sanatatii orale a celor mici, se desfasoara in doua etape: 1 aprilie – 30 iunie si 1 septembrie – 30 noiembrie. O parte din ateliere vor fi realizate in gradinite, in timp ce altele sunt organizate in cadrul asociatiilor si fundatiilor care sprijina copiii defavorizati sau micutii bolnavi. Pana acum, patru ateliere menite sa aduca zambetul pe buzele copiilor au avut loc in colaborare cu Help Autism Association si Daruieste Viata Foundation, Gradinitele Happy Kids si Kluge Kinder.

Timp de doua ore, in cadrul atelierelor “Testeaza si Picteaza cu Pasta de Dinti”, copiii cu varsta intre 1,5-8 ani vor utiliza un material cu totul original pentru a crea opere de arta: pasta de dinti colorata. Cei mici vor picta cu ajutorul periutei si pastei de dinti de diferite culori, iar desenele lor vor fi interpretate de catre artistul vizual Roxana Ené, sub forma unor minunate lucrari de arta abstracta. Acest proiect artistic reprezinta o experienta remarcabila pentru copii, care invata intr-un mod cu totul diferit ce inseamna sanatatea dentara.

In plus, la fiecare atelier, copiii vor participa si la realizarea unui tablou colectiv, iar la finalul proiectului, lucrarile realizate de copii impreuna cu artistul vizual Roxana Ené vor fi expuse spre vanzare la o licitatie caritabila. Fondurile stranse vor fi destinate sustinerii asociatiilor si fundatiilor implicate in proiect: Help Autism Association, Daruieste Viata Foundation, Touched Romania si Asociatia Minti Creative.

Potrivit unui comunicat remis 9am, in timp ce copiii deseneaza, parintii prezenti participa la un curs de parenting (“Parintii Ventuza”) la un curs de parenting (“Parintii Ventuza”) cu un psiholog acreditat din cadrul Centrului de Psihoterapie si Consiliere familiala CUORE. La final, va exista o sesiune de interactiune intre copii si parinti, sub ghidarea moasei Vania Limban care va explica parintilor importanta unei ingrijiri corecte si costante a dintilor micutilor.

Citeste si:
Daea, la deschiderea anului scolar: Aveti nevoie de ateliere...
Daea, la deschiderea anului...

Roxana Ené, nascuta in Bucuresti, a locuit o perioada de timp in Grecia si S.U.A., iar din 1991 s-a stabilit in Germania, unde a urmat cursuri de arta si scriere creativa si a experimentat mai multe mijloace artistice (literatura, desen, tehnica embossing, fotografie), castigand premii si finantari pentru diferite proiecte de arta cu si pentru copii in scoli, gradinite si crese germane.

In 2007, Roxana a inceput sa lucreze impreuna cu colaboratoarea sa, Chris Silberer, la conceptul unic ROXY&KIDS ART©, un stil inovativ de arta colaborativa cu si pentru copii, cu rol terapeutic, bazat pe metamorfoza si sinestezie, doi ani mai tarziu, in proiect alaturandu-i- se si fiul sau Alexander (ilustrator). Una dintre lucrarile artistei “Queen Kira” realizata de Roxana si Alexander impreuna cu Tomi, un baietel autist de 6 ani a intrat in Colectia Regala Britanica in 2013. Este autoarea unei carti interactive bilingve pentru copii, educatori si parinti “Vezi si tu ce vad eu?” aparuta in 2015 la Ed. Frontiera cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National, o carte manual dupa care lucreaza in prezent la atelierele de creatie in limba engleza, germana, romana si greaca. In Romania Roxana Ené desfasoara inca din 2011 proiecte social-caritabile cu diferite organizatii non-profit pentru copii (Salvati Copiii, Hospice-House of Hope, Hope & Homes for Children, Tabaluga-Fundatia Peter Maffay, Help Autism etc).

Citeste si:
Anca Serea, declarații despre felul în care a ales să își educe...
Anca Serea, declarații despre...

Vania Limban este moasa si expert in conceptul Green Parenting si sanatate intima. Ea este, de asemenea, fondatorul Active Family Center din Bucuresti si unul dintre fondatorii ONG-ului Sanatate pentru Viata.

In cadrul Centrului de Pihoterapie si Consiliere familiala CUORE ,echipa de psihologi specializati in psihologie clinica ofera psihodiagnostic si evaluare clinica pentru copii, adolescenti, adulti. Echipa de psihoterapeuti acorda asistenta terapeutica in individual sau in grup, copiilor cat si parintilor, adolescentilor si tinerilor, adultilor si virsnicilor si are ca scop autocunoasterea, autovalorizarea, gestionarea emotiilor,imbunatatirea relatiilor intrapersonale si interpersonale, obtinerea echilibrului psihic pentru cuplu si familie, pe tema nevoii de independenta a celor mici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.