Social 24 Mai 2017 10:52 de Clara Vacaru
Primarul general al Capitalei a avertizat ca fara masuri de descurajare a traficului rutier, in scurt timp Bucurestiul va fi „complet blocat”. Gabriela Firea a precizat ca deocamdata vor fi implementate masuri care sa ii incurajeze pe cetateni sa renunte in mod voluntar la masina, dar nu a exclus si „alt gen de masuri”.

Printre masurile incluse in Planul de Mobilitate Urbana se numara: extinderea infrastructurii de tramvai, achizitionarea de noi autobuze, constructia de parcari de tip Park&Ride la intrarea in Capitala si infrastructura pentru biciclisti, scrie Digi24.ro.

Gabriela Firea a precizat ca in Bucuresti si localitatile limitrofe au fost inmatriculate 30.000 de masini in primele patru luni ale anului. Astfel, la finalul lunii aprilie in Capitala erau inmatriculate circa 1,2 milioane de masini si alte 155.000 in Ilfov.

La acestea se adauga autovehiculele, deloc putine, care tranziteaza zilnic Bucurestiul, precum si cele inmatriculate in alte judete sau alte tari ale caror proprietari locuiesc, de fapt, aici. Prin urmare, fara masuri de descurajare a traficului rutier, vom avea in foarte scurt timp un oras complet blocat. Pentru inceput avem in vedere doar masuri care sa stimuleze conformarea voluntara, de genul incurajarii transportului in comun sau a celui ecologic, dar in perspectiva nu excludem si alt gen de masuri”, a spus Gabriela Firea, potrivit unui comunicat al PMB.

De asemenea, edilul a precizat ca nu ia in calcul renuntarea la culoarele unice.

Nu se pune in niciun caz problema sa renuntam la culoarele unice. Planul de Mobilitate Urbana Durabila, un document strategic de planificare a transportului in regiunea Bucuresti-Ilfov, realizat sub coordonarea BERD, precizeaza clar ca una dintre masurile care duc la cresterea mobilitatii este realizarea acestor benzi destinate transportului public. Vom actiona sa facem aceasta masura cat mai eficienta, astfel incat efectele benefice sa fie mai mari decat neajunsurile, aplicand in aceasta perioada un set de masuri complementare care sa ajute la decongestionarea traficului”, a spus primarul Capitalei, potrivit sursei citate.

Masurile pe care vrea sa le implementeze PMB pentru fluidizarea traficului rutier in zona Bucuresti-Ilfov au fost incluse in Planul de Mobilitate Urbana Durabila 2016-2030 si vizeaza:

Citeste si:
Pregătirile pentru Târgul de Crăciun din București au început
Pregătirile pentru Târgul de...

· introducerea de benzi de circulatie cu prioritate pentru transportul public pe o distanta de 25 kilometri

· achizitionarea a: 100 troleibuze, 100 de tramvaie si 400 de autobuze si modernizarea infrastructurii de tramvai si extinderea acesteia cu 41 kilometri de cale dubla, precum si reabilitarea a aproximativ 1800 de statii

· constructia de parcari de tip Park & Ride la punctele cheie de intrare in oras,

· constructia de parcari subterane,

· amenajare si largire Prelungirea Ghencea,

· largirea strazii Jandarmeriei,

· reconfigurarea intregii zone de birouri Pipera - strada Fabrica de Glucoza, strada D. Pompeiu, strada Petricani, strada Andronache, soseaua Colentina,

· amenajarea infrastructurii utilitare pentru biciclete (piste si locuri de parcare), precum si extinderea sistemului de inchiriere biciclete (bike-sharing),

Citeste si:
Solutia Ecaterinei Andronescu pentru fluidizarea traficului: Sa nu...
Solutia Ecaterinei Andronescu...

· crearea de noi zone cu prioritate pentru pietoni si biciclisti in centrul orasului, concomitent cu modernizarea spatiul urban public si imbunatatirea conditiilor de accesibilitate pentru persoane cu mobilitate redusa,

· regandirea si extinderea sistemului de management al traficului.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.