Social 17 Mai 2017 00:05 de Clara Vacaru
Parlamentarii au dat liber jafului din paduri dupa ce au redus marti de zece ori unele amenzi pentru taierile ilegale mascate sub denumirea de: "produse accidentale". Sanctiunile micsorate pot fi acoperite din vanzarea unui singur camion cu lemne.

Amenzile pentru neregulile privind taierile de lemn au fost inasprite drastic anul trecut de guvernul Ciolos printr-o Ordonanta de Urgenta. Insa ele au fost reduse de parlamentari, scrie stirileprotv.ro.

Astfel, daca pana acum depasirea cantitatii de lemn aprobata pentru taiere chiar si cu 1 la suta era supusa amenzii, in forma votata de deputati se da doar avertisment pentru depasiri sub 3 la suta. Iar amenzile pentru cei care aproba exploatarea asa numitelor "produse accidentale", cum ar fi copacii dezradacinati de vant sau bolnavi, dar care de fapt perfect sanatosi, amenda minima a scazut de la 20.000 de lei la 2.000 de lei.

Alesii au anulat si masura confiscarii mijlocului de tranport folosit la taierile ilegale. Totusi, pentru ca doar parlamentarii USR s-au opus, la vot s-a aprobat o limitare a confiscarii. Astfel, daca acum mijloacele folosite la transportul lemnului taiat ilegal se confisca, deputatii au decis ca acest lucru sa se intample doar daca lemnul depaseste 5 metri cubi, sau daca fapta se repeta in interval de 6 luni. Legea va fi trimisa presedintelui Iohannis pentru promulgare.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.