Social 12 Mai 2017 17:42 de Clara Vacaru
Protectia Copilului din Alba a informat, vineri, ca s-a autosesizat intr-un posibil caz de abuz asupra unui minor, dupa ce in presa locala au aparut fotografii, furnizate de un cititor, cu o fetita de cativa ani care, potrivit imaginilor, ar fuma dintr-o tigara, se pare la indemnul a doua femei.

"Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Alba s-a autosesizat in ceea ce priveste acest fapt, considerand ca ceea ce ilustreaza imaginile reprezinta un abuz asupra unui copil minor. Specialistii biroului 'Telefonul copilului, violenta in familie, prevenirea si combaterea exploatarii prin munca' din structura DGASPC Alba au demarat procedurile legale, in conformitate cu atributiile ce le revin, pentru a putea interveni in solutionarea situatiei mentionate mai sus, in vederea respectarii drepturilor copilului", se mentioneaza intr-un comunicat transmis AGERPRES.

Fotografiile au fost surprinse in urma cu cateva zile, intr-o parcare din Alba Iulia. Fetita a fost surprinsa in timp ce se afla pe caroseria unei masini, cu numar de inmatriculare de Alba, in timp ce fuma. Langa masina se aflau doua femei.

Reprezentanti ai DGASPC Alba au precizat, pentru AGERPRES, ca se incearca, prin metode specifice prevazute in astfel de situatii, identificarea celor doua femei si, implicit, a fetitei, urmand a se demara apoi o ancheta sociala.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.