Social 11 Mai 2017 16:13 de Clara Vacaru
Cea mai moderna trecere de pietoni din Romania a fost pusa in functiune, miercuri seara, la Brasov.

Trecerea de pietoni este dotata cu senzori pentru trecatori si este vizibila de la doi kilometri, datorita unor leduri montate in asfalt, scrie stirileprotv.ro.

Sistemele de iluminare intra in functiune doar atunci cand un pieton se apropie de trecere.

"Cetatenii sunt detectati de sensor si il vedeti sus pe stalp, in momentul in care sunt detectati creste nivelul de iluminare cu 50% si este data comnda pentru semnalizarea tranzversala cu licurici putem sa le spunem, niste dispositive de iluminare care pot fi vazute de la doi kilometri", a declarat Dan Vatajelu, reprezentantul firmei de iluminat public, pentru sursa citata.

Trecerea de pietoni se afla pe o artera intens circulata, unde au adesea loc accidente rutiere, pentru ca soferii nu observa pietonii la timp.

Pretul unei astfel de treceri de pietoni, cu iluminare suplimentara, trece de 12 mii de euro si tocmai din acest motiv sistemul este deocamdata in probe. Daca isi dovedeste insa eficienta, va fi montat in mai multe zone din oras.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.