Social 11 Mai 2017 10:21
Mircea Badea a dat ieri declaratii la DIICOT dupa plangerea penala pe care a facut-o impotriva lui Moise Guran, in cazul alertei false de cutremur de 10 grade data de aplicatia Biziday in urma cu doua luni, scrie Paginademedia.ro.

La randul sau, Moise Guran a afirmat ca va face si el o plangere penala pentru a ancheta un posibil hacking al aplicatiei.

Mircea Badeaa facut anuntul in editia de aseara a emisiunii “In gura presei” de la Antena 3, emisiune pe care o realizeaza. „Am primit o citatie zilele trecute sa ma prezint la DIICOT si m-am prezentat astazi. Am fost impreuna cu avocatul Gheorghe Piperea pentru ca acolo scria ca am dreptul sa ma prezint cu un avocat. Mi-a placut la DIICOT. Am fost intr-o camera, se numeste “Camera de Audiere”, dreptul meu de cetatean era sa fiu inregistrat, am optat pentru, deci s-a filmat si s-a inregistrat audio toata prestatia mea. A durat vreo ora jumate toata audierea mea”, a spus Badea.

„Am reluat pas cu pas cele scrie in sesizarea initiala”, a spus el despre declaratia data in fata procurorului, adaugand ca alerta falsa data de aplicatia Biziday, de cutremur de 10 grade, a fost de „prea mare coincidenta”.

„Pe langa faptul ca momentul in care a aparut alerta asta falsa de cutremur a aparut exact cand era comemorarea cutremurului din 1977, s-a mai presupus si pe o dezbatere nationala despre stiri false.

Tocmai in aceasta conjunctura dubla, o data cutremurul din 1977, odata fake news, fix atunci a aparut treaba asta cu alerta lui Guran. Lucru care nu poate fi, totusi, intamplator. Adica e prea mare coincidenta”, a spus el, conform Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.