Social 9 Mai 2017 13:48
Cu ocazia Zilei Internationale de Lupta Impotriva Cancerului Ovarian (8mai), Cezar Irimia, presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer, anunta inscrierea Romaniei in Coalitia Internationala de Lupta Impotriva Cancerului Ovarian (World Ovarian Cancer Coalition). Editia 2017 a campaniei se numeste #voceaTAseaude si are drept obiectiv convingerea femeilor sa mearga la medic pentru consultatii periodice, pentru ca aceasta este principala metoda prin care cancerul ovarian poate fi depistat inainte de a fi prea tarziu.

„Ma bucur mult sa intampin Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer in Coalitia noastra de Lupta Impotriva Cancerului Ovarian. Sunt convinsa ca prin aceasta initiativa globala putem, impreuna, sa atragem atentia asupra cancerului ovarian si sa le ajutam cu adevarat pe femeile din intreaga lume care se confrunta cu aceasta afectiune crunta.”, spune Elisabeth Baugh, presedinte al Coalitiei Internationale de Lupta Impotriva Cancerului Ovarian.

„Parteneriatul cu Coalitia Internationala de Lupta Impotriva Cancerului Ovarian face parte din eforturile pe care Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) le depune pe de o parte pentru a le face viata mai usoara pacientelor care se confrunta cu cancerul ovarian si, pe de alta parte, pentru a atrage atentia asupra acestei afectiuni, astfel incat femeile sa devina constiente de cat de important este sa mearga preventiv la medic o data pe an si nu doar atunci cand apar probleme. Ne dorim sa le convingem sa aiba mai multa grija de sanatatea lor si pentru asta ma bucur ca partenerii nostri de la Coalitia Internationala ne ofera resursele si informatiile de care avem nevoie pentru a ne atinge obiectivele”, spune Cezar Irimia, presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer.

Potrivit unui comunicat remis 9am, editia din 2017 a campaniei internationale a Coalitiei de Lupta Impotriva Cancerului Ovarian se numeste Your Voice Has Power si se refera la faptul ca fiecare dintre noi poate ajuta femeile care se confrunta cu aceasta afectiune. Oricine ii poate schimba unei femei viata daca alege sa spuna mai departe ceea ce stie despre cancerul ovarian. In Romania, #voceaTAseaude este un indemn adresat tuturor celor care stiu cat de importanta este depistarea cancerului ovarian in stadii incipiente. Toti acestia sunt invitati sa transmita mai departe informatia, sa le aminteasca femeilor sa aiba grija de ele si, in final, sa accepte ca vocea lor chiar se aude.

„Desi numarul de paciente care vin constant la consultatii de rutina este intr-o usoara crestere, de cele mai multe ori cancerul ovarian este depistat in faze avansate, semn ca femeile inca nu sunt precaute cu sanatatea lor. Cel mai frecvent, acestea invoca faptul ca le este jena sau ca se tem pentru ca nu stiu ce presupune efectiv consultatia. Cu toate acestea, cancerul ovarian este una dintre acele afectiuni care, depistate la timp, pot fi tratate.”, ne atentioneaza dr. Dana-Lucia Stanculeanu, medic primar oncolog.

Citeste si:
Prințul Harry și Meghan Markle după ce au aflat că prințesa de...
Prințul Harry și Meghan...

Mai multe detalii poti citi aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.