Social8 Mai 201708:37

Lectura de 2 minute

Traficul rutier pe podul de la Agigea este oprit pana in 25 mai, pentru lucrari care vizeaza cablurile de sustinere si montarea elementelor rosturilor de dilatatie ale podului, Canalul Dunare-Marea Neagra putand fi traversat in aceasta perioada pe Podul Apolodor, aflat la o distanta suplimentara de doar 2,8 kilometri.

Potrivit Centrului Infotrafic, circulatia pe podul de la Agigea - DN39, judetul Constanta - a fost inchisa, incepand de duminica noapte, de la ora 00.00, relateaza News.ro.

”Masura este in vigoare, potrivit informatiilor obtinute de la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pana in data de 25 mai 2017 si are ca principal scop pregatirea acestui pod pentru circulatia din sezonul estival, in conditii de siguranta si intr-un termen cat mai scurt”, precizeaza sursa citata.

Inchiderea totala a traficului pe pod este necesara pentru tensionarea finala a cablurilor, inlocuite in perioada septembrie-decembrie 2016, demontarea ancorajului provizoriu de pe pilonul central si montarea elementelor rosturilor de dilatatie ale podului.

In perioada in care podul de la Agigea va fi inchis, Canalul Dunare-Marea Neagra va putea fi traversat pe noul pod (Podul Apolodor), aflat la o distanta suplimentara de doar 2,8 kilometri. Pentru evitarea blocajelor in trafic, ruta alternativa propusa este urmatoarea: nodul rutier A4 (intersectie cu DN39, Agigea) - A4 (intrare port Constanta Sud) - podul nou peste Canalul Dunare - Marea Neagra - bretea acces la DN39A - DN 39A - DN39 (Eforie Nord - Agigea).

Citeste si:
Convorbirile jandarmlor din 10 august au fost desecretizate
Convorbirile jandarmlor de la...

Dupa redeschiderea podului, toate cele patru benzi vor putea fi utilizate fara restrictii de circulatie, pe intreaga durata a sezonului estival. In cazul in care vremea va fi favorabila (fara vant puternic) si va permite finalizarea lucrarilor intr-un termen mai scurt, podul de la Agigea poate fi redeschis mai devreme.

De asemenea, pana in 19 mai, pe autostrada A2 Bucuresti – Constanta se executa lucrari la carosabil in zona localitatii Perisoru (judetul Calarasi), intre kilometrii 111+600 si 119+800 de metri. Din acest motiv, circulatia rutiera in zona lucrarilor este deviata de pe un sens pe celalalt - in perioada 3-10 mai, autovehiculele sunt deviate de pe sensul catre Constanta pe sensul spre Bucuresti, iar in perioada 10-19 mai, autovehiculele vor fi deviate de pe sensul catre Capitala pe sensul opus.

Si in judetul Valcea, pana in 20 iunie, pe DN7 Ramnicu-Valcea – Sibiu, intre kilometrii 200+615 si 201+265 de metri (intre Calimanesti si Brezoi), se executa lucrari la viaductul Carligu Mic. Circulatia se desfasoara pe o banda, alternativ. Exceptie va face perioada 1-5 iunie 2017, cand restrictiile vor fi ridicate.

Citeste si:
Accesul comun al statiei de metrou Crangasi cu cel al statiei de...
Accesul comun al statiei de...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.