Social 6 Mai 2017 11:58
Un politist din Teleorman risca sa fie destituit pentru ca a filmat un gandac care se plimba pe birou fara sa fi cerut acordul sefilor cu 15 zile inainte, iar acestia au deschis o ancheta. Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat vineri seara ca asteapta rezultatul cercetarii.

Ministrul de interne, Carmen Dan, a declarat, vineri seara, intr-o conferinta de presa sustinuta la Bistrita, ca decizia conducerii IPJ Teleorman de a-l ancheta pe agentul de politie care a filmat pe biroul sau un gandac, in dorinta de a arata conditiile mizere din unitatile de politie, este una buna, problema fiind insa existenta insectei, arata Mediafax.

„Este o abordare care a fost facuta publica astazi. Daca s-a luat decizia cercetarii eu zic ca este bine. Trebuie sa se analizeze in ce conditii a simtit politistul nevoia sa filmeze acea insecta, ca exista acea insecta este o problema si tocmai de aceea astept si eu sa vad care sunt concluziile acestei cercetari”, a raspuns ministrului de Interne la o intrebare despre anchetarea unui politist din Teleorman care filmat cum un gandac se plimba nestingherit intr-un birou de politie.

Imaginile au aparut pe pagina de Facebook a Sindicatului Politistilor din Romania „Diamantul”, in cele din urma stabilindu-se ca acestea ar fi fost filmate de agentul sef adjunct de politie Chivu Adrian Cristinel de la Inspectoratul de Politie Teleorman, politistul fiind cercetat disciplinar si riscand sanctionarea pentru ca a filmat cand gandacul din sediul Centrului Operational al institutiei.

Politistul este cercetat pentru ca a fotografiat fara autorizare gandacul de pe birou, inainte sa solicite acordul conducerii Inspectoratului de Politie Teleorman. Potrivit Legii 360 din 2002 privind Statutul Politistului, agentul impotriva caruia IPJ Teleorman a anuntat ca a declansat cercetarea disciplinara pentru incarcarea prevederilor din hotararea 585/2002 constand in faptul ca ar fi efectuat fotografii fara autorizare, risca de la avertisment pana la destituirea din politie.

Citeste si:
Șerban Huidu, în pericol de moarte de mai multe ori. Cum crede că...
Șerban Huidu, în pericol de...

Altfel spus, politistul este anchetat pentru ca nu ar fi facut o cerere catre conducerea IPJ, cu 15 zile inainte sa filmeze gandacul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.