Social 5 Mai 2017 12:03 de Clara Vacaru
Primarul Capitalei condamna orice incercare de face o legatura intre intreruprea activitatii profesoarei Cristina Tunegaru la Scoala 95 din Bucuresti si criticile cadrului didactic la adresa sa.

Conform unui comunicat al Biroului de presa al Primariei Capitalei, primarul general Gabriela Firea regreta ca "mai multe institutii de presa au ales sa incerce sa induca ideea ca destituirea doamnei profesor Cristina Tunegaru ar fi fost facuta ca urmare a faptului ca doamna Tunegaru s-a exprimat critic la adresa Primarului General in aceasta iarna".

Firea afirma ca, in calitate de fost cadru didactic, stie ca "aceasta meserie se face indeosebi cu inima". "Le multumesc si acum profesorilor mei care au stiut sa ne incurajeze, pe mine si pe colegii mei din scoala, liceu sau facultate, sa nu renuntam niciodata sa facem ce ne dorim. Dascalii merita tot respectul si toata pretuirea noastra, fara profesori o natiune nu are viitor", a declarat Gabriela Firea.

De asemenea, comunicatul Primariei Capitalei, precizeaza ca Inspectorul general al Municipiului Bucuresti, Florian Lixandru, sustine ca profesorul Cristina Tunegaru "se afla pe un post de suplinitor la scoala generala nr.95 din Capitala, post care a fost solicitat de un profesor titular, in conditiile formulate de lege".

Criticile aduse de profesoara la adresa Primariei Bucuresti

Profesoara de limba romana Cristina Tunegaru, care a avut mai multe declaratii critice la adresa sistemului de invatamant, dar si a amestecului Primariei Bucuresti in activitatea scolara, a anuntat, joi, pe Facebook, ca a fost data afara din scoala, desi nu a venit nimeni sa o vada la ore, sa se intereseze de progresele elevilor ei sau sa vorbeasca cu parintii si cu copiii. Ea a precizat pentru News.ro ca a aflat de pe Internet ca nu va mai avea ore incepand cu 1 septembrie, iar cand a mers pentru a-si depune cererea de prelungire i s-a transmis ca o depune degeaba.

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a sustinut ca profesoara de limba romana Cristina Tunegaru are statutul de profesor suplinitor, iar postul sau a fost ocupat legal, incepand cu anul scolar 2017-2018, respectiv cu data de 1 septembrie 2017, de catre un profesor titular care a solicitat transferul pentru intregirea normei didactice, cadrele didactice titulare avand prioritate pentru ocuparea posturilor. Reprezentantii ISMB mai spun ca declaratiile profesoarei nu corespund adevarului si aduc prejudicii de imagine primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, si Inspectoratului.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.