Social 4 Mai 2017 13:22
Un profesor de 30 de ani care preda la doua scoli din Tulcea a fost retinut de procurorii DIICOT, fiind acuzat ca si-a creat un cont cu date nereale pe o retea de socializare, apoi s-a imprietenit cu o eleva a sa, in varsta de 13 ani, i-a cerut acesteia fotografii cu ea dezbracata, pretinzand ca este reprezentantul unei agentii de modelling, dupa care a santajat-o, spunand ca va publica fotografiile pe internet pentru ca fata nu a mai dorit sa ii trimita inca o fotografie, transmite Digi24.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, miercuri procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Biroul Teritorial Tulcea l-au retinut pentru 24 de ore pe Lucian Serbanica, in varsta de 30 ani, profesor la doua scoli generale din municipiului Tulcea, pentru pornografie infantila si santaj.

Anchetatorii au stabilit ca in 4 ianuarie 2017, Lucian Serbanica, utilizator al unui cont de pe o retea de socializare, cu date nereale, s-a imprietenit cu o fata in varsta de 13 ani, eleva a acestuia.

„In aceeasi zi, prin sectiunea messenger, inculpatul Serbanica Lucian a conversat prin mesaje text cu minora, prin care, pretinzand prin fotografia afisata contului ca este o persoana de sex feminin si reprezentant al unei agentii de modeling, a invitat-o sa participe la o preselectie de modeling, in sensul de a poza pentru eventuale reclame, determinand-o astfel sa realizeze patru fotografii nud, pe care i le-a trimis prin aceeasi aplicatie. Pentru a o determina/incuraja sa faca acest lucru, inculpatul i-a trimis, la randul sau, minorei, doua fotografii nud, pretinzand a fi cu propria persoana”, spun procurorii DIICOT.

Tot in 4 ianuarie, dupa ce a obtinut primele fotografii, profesorul i-a mai cerut fetei o fotografie cu ea dezbracata, in oglinda, iar cand aceasta a refuzat, a amenintat-o, prin patru mesaje succesive, ca va face publice pe retelele de socializare primele fotografii.

La perchezitii, anchetatorii au gasit suporturi de stocare a datelor informatice, pe care le-au ridicat pentru expertiza, relateaza Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.