Social 2 Mai 2017 10:23
Starea copilului de un an si opt luni scos din put s-a ameliorat, la o saptamana de la internare si marti va fi transferat de la Terapie Intensiva la sectia de Pediatrie, unde ii va fi administrat in continuare tratamentul, a declarat pentru News.ro purtatorul de cuvant al Spitalului "Grigore Alexandrescu”, Raluca Alexandru.

"Copilul cazut in put este in stare stabila, ameliorata, respira spontan”, a spus Raluca Alexandru.

Medicul a precizat ca, in orele urmatoare, copilul va fi dus intr-un salon de la sectia de Pediatrie, dupa ce a stat o saptamana la Terapie Intensiva, din cauza faptului ca exista riscul de infectie pulmonara, dupa ce a inghitit apa, in cele peste 10 ore in care a stat in put, iar intr-un plaman au intrat germeni.

Raluca Alexandru a mai spus ca tratamentul cu antibiotic a avut efect si starea copilului s-a ameliorat.

Copilul a stat conectat la aparate pana joi, cand a fost detubat si de atunci a fost ajutat sa respire cu o masca de oxigen. Medicii i-au administrat un tratament cu antibiotic imediat dupa ce a fost adus la spital, in noaptea de 25 spre 26 aprilie.

Un medic neurolog l-a consultat vineri pe copil, stabilind, din examinarea care a putut fi facuta in aceasta etapa, ca nu are probleme deosebite.

Managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu”, Dan Enescu, a declarat, joi, pentru News.ro, ca baietelul este un caz extrem de grav, fara precedent, cu risc de infectie pulmonara, care ar putea cauza decesul, cu afectarea grava a pielii din cauza frigului si a umezelii, pentru ca a stat mai bine de 10 ore cu jumatate de corp in apa.

"Este un caz foarte delicat. Numai Dumnezeu stie cum a stat el acolo. Va dati seama, aproape 11 ore intr-un put ingust, in frig, cu jumatate din corp in apa, inghitind apa despre care nu stim nimic, ma refer la calitatea acesteia. Mi-as dori si eu, din toata inima, sa spun copil salvat, asa cum am spus de zeci de mii de ori in cazul copiilor cu arsuri grave, carora nimeni nu le mai dadea nicio sansa, poate nici chiar stiinta. Noi, doctorii, facem tot ceea ce este necesar intr-un caz fara precedent", a spus profesorul Dan Enescu.

Medicul a adaugat ca, de multe ori, organismul copiilor a reactionat peste asteptari in situatii grave precum arsurile, dar la copilul scos din put, peste suferinta pulmonara grava, cu risc de infectie masiva, care ar putea cauza decesul, pielea sensibila a micutului a fost afectata grav de frig si umezeala.

Citeste si:
Ce trebuie să știi despre infecția cu Salmonella
Ce trebuie să știi despre...

Copilul a cazut, marti, in putul din curtea casei din localitatea Balta Sarata, judetul Teleorman si a ramas blocat la aproximativ 16 metri adancime, fiind scos dupa zece ore de catre echipele de interventie. Dupa ce i-au acordat ingrijiri medicale la fata locului, copilul a fost preluat de un elicopter SMURD si transportat la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.