Presedintele Klaus Iohannis este foarte bine informat in legatura cu fiecare pas care a fost infaptuit in cadrul procedurii de extradare a lui Sebastian Ghita si este foarte multumit de modul in care au actionat institutiile statului in acest caz, a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al sefului statului, Madalina Dobrovolschi.

"Presedintele Romaniei e foarte bine informat in legatura cu fiecare pas care a fost infaptuit in cadrul acestei proceduri”, a afirmat Dobrovolschi intr-o conferinta de presa.

Ea a subliniat ca presedintele Iohannis nu are niciun motiv de indoiala ca institutiile statului au actionat sau actioneaza foarte corect in acest caz. ”Presedintele este foarte multumit de modul cum au actionat institutiile in acest caz”, a tinut sa precizeze purtatorul de cuvant al sefului statului.

Intrebata daca presedintele Iohannis a avut vreo discutie cu omologul sau din Serbia pentru facilitarea extradarii lui Sebastian Ghita sau daca s-a implicat in vreo negociere in acest sens, Madalina Dobrovolschi a raspuns ca ”presedintele si-a exercitat exact atributiile si este foarte bine informat” in legatura cu procedura in acest caz.

Ministrul Justitiei Tudorel Toader a declarat, joi, ca autoritatile romane au transmis miercuri, la Belgrad, la ora 13.30, toate documentele pentru extradarea lui Sebastian Ghita

Toader a precizat ca este vorba despre peste 400 de pagini de documente care au fost traduse si ca prelungirea perioadei de detentie pentru Ghita a fost solicitata doar ca masura de precautie.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.