Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare meteorologica de ploi insemnate cantitativ, intensificari ale vantului si instabilitate atmosferica accentuata.

Incepand de sambata de la ora 10.00, pana duminica la ora 18.00, "vor fi perioade de timp in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse ce pot avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, trecator si cu aspect de vijelie si pe arii restranse caderi de grindina".

Meteorologii anunta ca "astfel de fenomene se vor semnala cu precadere in zonele de deal si de munte, precum si in Oltenia, Transilvania, jumatatea de nord a Moldovei si local in Muntenia"

"Cantitatile de apa vor depasi local 20...25 l/mp si izolat 35...40 l/mp, in special in zona Carpatilor Meridionali si in nordul Carpatilor Orientali", se mai arata in informare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.