Danut, copilul de un an si opt luni scos din put a fost detubat si respira fara ajutorul aparatelor, dar este inca tinut sub o usoara sedare, a declarat, joi seara, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al Spitalului "Grigore Alexandrescu” din Capitala, Raluca Alexandru, spunand ca medicii spera ca starea acestuia se va imbunatati.

"Copilul a putut fi detubat si acum respira spontan, dar este tinut inca sub o usoara sedare. Pare ca este prezent, urmareste cu privirea si sa speram ca starea lui se va imbunatati", a declarat, joi seara, Raluca Alexandru.

Baietelul este spitalizat in sectia de terapie intensiva a Spitalului "Grigore Alexandrescu” din Capitala, unde a fost tinut pe aparate pentru ca plamanul in care sunt germeni sa isi revina sub tratament cu antibiotic. Purtatorul de cuvant al spitalului afirma ca despre o eventuala ameliorare se va putea vorbi dupa o saptamana de tratament.

Medicul mai spunea ca in urmatoarele zile va veni si un neurolog sa il vada pe copil, dar pentru o evaluare neorologica corecta acesta trebuie sa fie treaz, sa respire fara ajutorul aparatelor.

Danut a stat peste 10 ore in put, cu jumatate de corp in apa

Managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu”, Dan Enescu, a declarat, joi, pentru News.ro, ca baietelul este un caz extrem de grav, fara precedent, cu risc de infectie pulmonara, care ar putea cauza decesul, cu afectarea grava a pielii din cauza frigului si a umezelii, pentru ca a stat mai bine de 10 ore cu jumatate de corp in apa.

"Este un caz foarte delicat. Numai Dumnezeu stie cum a stat el acolo. Va dati seama, aproape 11 ore intr-un put ingust, in frig, cu jumatate din corp in apa, inghitind apa despre care nu stim nimic, ma refer la calitatea acesteia. Mi-as dori si eu, din toata inima, sa spun copil salvat, asa cum am spus de zeci de mii de ori in cazul copiilor cu arsuri grave, carora nimeni nu le mai dadea nicio sansa, poate nici chiar stiinta. Noi, doctorii, facem tot ceea ce este necesar intr-un caz fara precedent", a spus profesorul Dan Enescu.

Medicul a adaugat ca, de multe ori, organismul copiilor a reactionat peste asteptari in situatii grave precum arsurile, dar la copilul scos din put, peste suferinta pulmonara grava, cu risc de infectie masiva, care ar putea cauza decesul, pielea sensibila a micutului a fost afectata grav de frig si umezeala.

Citeste si:
Consecințele unui aer poluat. 6 boli pe care le poate genera
6 boli pe care le poate...

Copilul a cazut, marti, in putul din curtea casei din localitatea Balta Sarata, judetul Teleorman si a ramas blocat la aproximativ 16 metri adancime, fiind scos dupa zece ore de catre echipele de interventie. Dupa ce i-au acordat ingrijiri medicale la fata locului, copilul a fost preluat de un elicopter SMURD si transportat la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Bucuresti, unde este internat in sectia de Terapie Intensiva.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.