Te-ai intrebat vreodata de ce ochii pisicilor au pupilele verticale? Iata ce indica rezultatele unui studiu.

Potrivit unui studiu publicat in Science Advances pupilele pisicilor sunt verticale gratie modului in care felinele prefera sa vaneze.

Acest tip de pupila, alungita, constituie o trasatura comuna a pradatorilor nocturni, iar aceasta forma ii ajuta pe pradatori sa estimeze distanta dintre ei si prada, mai arata rezultatele studiului, noteaza Live Science.

Observatia potrivit careia pradatorii au pupilele verticale si prada are pupila orizontala dateaza inca din 1940, insa nimeni nu a cuantificat diferentele, a declarat Martin Banks, cercetator in cadrul Universitatii din California. Banks. Pentru a afla adevarul din spatele acestor afirmatii, el si echipa sa au realizat o baza de date ce cuprinde 214 specii de la sol si analizat atat forma pupilei fiecarei specii in raport cu obiceiurile de hranire ale animalelor, cat si activitatea de zi sau de noapte


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.