Cel putin 15 militari rusi au fost dati disparuti in urma unei coliziuni intre nava lor de razboi si un cargobot turc, in largul Istanbulului, la Marea Neagra, relateaza The Associated Press.

UPDATE: Nava rusa de spionaj s-a scufundat joi, in largul Istanbulului, in urma coliziunIi cu un cargobot, iar toti membrii echipajului rus au fost salvati, au anuntat autoritatile turce in domeniul securitatii coastei, relateaza The Associated Press. Toti cei 78 de membri ai echipajului navei ruse Liman au raspuns la apel, in urma unei coliziuni, la Marea Neagra, cu cargobotul Youzarsif H, sub pavilionul Togo.

Autoritatile turce au precizat ca 15 marinari rusi, care fusesera dati disparuti, au fost salvati.



Potrivit postului privat de televiziune NTV, alti 45 de militari au fost salvati dupa acest accident, joi.

Nave si elicoptere de salvare au fost trimise in zona, potrivit NTV.

Ministerul rus al Apararii a anuntat anterior ca o nava de recunoastere este in pericol de scufundare in Marea Neagra, in urma unei coliziuni cu alta nava.

Nava - Liman are o gaura in coca, in urma unei coliziuni, care a avut loc joi, la aproximativ 40 de kilometri nord-vest de Stramtoarea Bosfor.

Ministerul anunta in acest comunicat, citat de agentiile ruse de presa, ca niciunul dintre membrii echipajului nu a este ranit si ca incearca sa salveze nava.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.