Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis, miercuri, redeschiderea urmaririi penale in dosarul "Flora", in care fostul presedinte Traian Basescu este acuzat ca ar fi retrocedat ilegal un teren in Capitala.

Partile din dosar au ca termen data de 9 mai, ora 12:00, pentru a-si angaja aparatori.

In aceasta cauza, reclamantul Catalin Nastase il acuza pe fostul presedinte Traian Basescu ca ar fi retrocedat ilegal, in 2003, pe vremea cand era primar al Capitalei, un teren de 40.000 de metri patrati in Damaroaia, teren in valoare de aproximativ 100 milioane de euro, pe care ulterior Dumitru Puzdrea a ridicat complexul comercial Flora.

"Este vorba despre terenul din Poligrafiei, complexul Flora astazi, si practic sunt trei sau patru puncte care au ridicat suspiciuni cu privire la inceperea urmaririi penale si anume:

  1. Terenul a fost revendicat intr-o alta zona, el era in Ilfov si a fost ridicat intr-o alta competenta in Bucuresti, pe amplasamentul fostului hiprodrom.
  2. Doua hotarari judecatoresti pronuntate de instantele din Romania au constatat ca autorii succesorilor care au revendicat acest teren nu au avut acte de proprietate.
  3. Acest teren este de utilitate publica, pentru ca Apa Nova are in administrare de la Apele Romane o conducta magistrala care, daca acesta ar fi avariata, ar putea inunda tot Bucurestiul", declara, pe 30 martie, avocatul lui Catalin Nastase, Marian Rupa.
Acesta a mentionat ca Apa Nova a solicitat demolarea constructiilor "pentru ca pun in pericol viata cetatenilor din Bucuresti", transmite Ziare.com.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.