Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ploi, ninsori si intensificari ale vantului pentru 19 judete din estul, centrul si nordul tarii.

Pana vineri la ora 14.00, se vor semnala "precipitatii mai ales in regiunile estice si centrale, unde cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp. In Moldova si Transilvania treptat vor predomina ninsorile, iar in zona deluroasa din sudul tarii, precum si in delta, vor fi precipitatii mixte. La munte va continua sa ninga si se va depune strat de zapada. Vantul va avea intensificari temporare indeosebi in regiunile estice, unde vitezele la rafala vor atinge 55...65 km/h", anunta meteorologii.

Vizate vor fi judetele Botosani, Galati, Tulcea, Braila, Dambovita, Alba, Mures, Cluj, Bistrita-Nasaud, Maramures si unele zone din judetele Hunedoara, Sibiu, Brasov, Harghita, Arges, Prahova, Buzau, Gorj si Valcea, scrie antena3.ro.

De joi, ora 18.00, pana vineri, la ora 09.00, vor fi sub avertizare cod portocaliu judetele Iasi, Vaslui, Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea, Covasna si unele zone din judetele Harghita, Brasov, Sibiu, Arges, Prahova si Buzau.

Conform avertizarii cod portocaliu, in cea mai mare parte a Moldovei vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare, local insemnate cantitativ, iar in zona de munte a judetelor Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Arges, Dambovita, Prahova si Buzau va ninge si se va depune strat de zapada, local consistent. Temporar, vantul va avea intensificari cu viteze de 50-60 de kilometri pe ora, iar pe crestele montane rafalele vor depasi 70-80 de kilometri pe ora, viscolind zapada.

Vremea va fi deosebit de rece pentru aceasta perioada in toate regiunile, iar in cursul noptilor de joi spre vineri si vineri spre sambata, local, se va semnala bruma.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.