Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis o atentionare hidrologica cod galben de inundatii pentru 12 judete din sudul tarii.

Potrivit avertizarii, incepand de miercuri dimineata pana joi la ora 22.00, se pot produce inundatii locale "pe raurile din bazinele hidrografice Desnatui, Jiu (sector aval S.H. Sadu si afluentii Jiului aferenti acestui sector) din judetele Gorj, Mehedinti si Dolj. Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele rauri din bazinele hidrografice: Cosustea, Motru – bazin superior, Gilort – bazin superior".

O alta avertizare este in vigoare incepand de miercuri de la ora 16.00. pama vineri la aceeasi ora. Sub cod galben se afla raurile din bazinele hidrografice: Olt, pe afluentii aferenti sectorului aval Calimanesti (judetele Gorj, Valcea, Arges, Olt si Dolj), Vedea (judetele: Arges, Olt si Teleorman), Arges (bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior) (judetele: Arges, Dambovita, Giurgiu, Teleorman si Ilfov), Ialomita (bazin superior si mijlociu), Prahova (judetele Dambovita, Prahova si Ialomita), noteaza stirileprotv.ro.

De asemenea, in intervalul 20.04, ora 00:00 – 21.04, ora 16:00, "sub cod galben se afla raurile din bazinele hidrografice: Buzau (afluentii aferenti sectorului aval S.H. Nehoiu) - judetul Buzau, Calmatui – judetele: Buzau si Braila, raurile mici din Dobrogea – judetele: Tulcea si Constanta. Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele rauri din bazinele hidrografice: Niscov, Slanic, Calnau si pe raurile mici din judetul Tulcea", se arata in informarea hifrologica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.