RADET a anuntat ca a cerut ELCEN repornirea sistemului de alimentare cu agent termic, astfel incat sa poata furniza din nou caldura bucurestenilor, incepand din aceasta seara.

Decizia vine in conditiile in care vremea va fi foarte rece in urmatoarele zile, cu minime pana la zero grade Celsius.

Solicitarea a avut in vedere prognoza meteo pe urmatoarele 3 zile, care indica temperaturi medii sub 10 grade, in intervalul orar prevazut de legislatia in vigoare, precum si numeroasele cereri venite de la cetateni”, arata un comunicat al Regiei.

Regulamentul pentru furnizarea si utilizarea energiei termice, care precizeaza ca „inceperea perioadei de incalzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc dupa inregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, intre orele 18.00 - 6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10°C sau mai mici”.

RADET avertizeaza insa ca nu toate blocurile vor avea caldura, deoarece sunt si „asociatii de proprietari care nu doresc deschiderea vanelor aflate in subsolul imobilelor”.

Retail jobs

Pentru cei care doresc reluarea furnizarii caldurii, le recomandam deschiderea vanelor montate pe circuitul de incalzire din subsolul blocurilor, precum si a robinetilor montati pe calorifere pentru a se realiza o incarcare si o aerisire corecta a instalatiei de incalzire. Punctual, pot aparea deficiente in furnizarea agentului termic pentru apa calda si caldura, care insa vor fi solutionate cu celeritate”, mai arata RADET.

Regia mai spune ca va cere modificarea legislatiei, astfel incat „confortul locuitorilor Capitalei sa fie asigurat in mod continuu pe intreaga perioada a anului”, avand in vedere schimbarile bruste de temperatura de la o zi la alta si diferentele mari de temperatura dintre zi si noapte, in unele perioade ale anului.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.