Politia din Serbia a precizat, luni, ca arestarea lui Sebastian Ghita in Belgrad a fost dispusa pentru 18 zile, din data de 14 aprilie. Fostul parlamentar era dat in urmarire prin Interpol si a fost prins saptamana trecuta in capitala sarba, scrie Digi24.ro.

Astazi, autoritatile romane incep sa trimita documentele necesare extradarii. Sebastian Ghita va fi extradat in baza Conventiei Europene de extradare, document comun intre Romania si Serbia.

Pentru inceput, sunt cateva proceduri interne care se vor desfasura in tara. Ministerul Justitiei va primi cel mai probabil astazi documente importante din partea a trei institutii: de la DNA, de la ICCJ si de la Tribunalul Prahova.

Tribunalul Prahova si Inalta Curte de Casatie si Justitie trebuie sa trimita doua documente prin care sa ceara punerea in aplicare a mandatelor de arestare in lipsa, emise la inceputul acestui an.

Dupa ce toate documentele vor ajunge la Ministerul Justitiei, Romania va putea incepe oficial procedura de extradare, iar actele vor fi trimise la Belgrad.