Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a spus ca, probabil, Sebastian Ghita a fost prins din intamplare, dupa ce a prezentat acte false. El a adaugat ca fostul deputat ar mai putea sa faca „niste ziceri”, precum cele prezentate de Romania TV in timp ce era dat disparut.

Probabil va fi adus in Romania si nu va inceta, in ciuda a tot ce a faptuit, sa se prezinte ca un luptator, ca un martir al luptei cu binomul, cu sistemul si cum ii mai spun atat de dl. Ghita cat si de acolitii lui, televiziunea personala”, a spus Cristian Tudor Popescu, intr-o intercentie telefonica la Digi24.

Intrebarile care se pot pune la cald: ce contributie au organele de urmarire romanesti? Daca aceasta contributie este zero si este vorba doar de agenti internationali sau sarbi? Daca dl. Ghita, asa cum a fost prisn de febra dezvalurilor, daca va spune cum a reusit si cu ajutorul cui, sub ochii tuturor organelor in drept. E posibil sa mai faca niste ziceri care sa le depaseasca in spectaculozitate pe cele facute la televiziunea sa”, a mai spus jurnalistul.

Acest om aflat sub atatea dosare a parasit Romania, nu a fost prins in Romania, ci in strainatate, ceea ce insemna ca a facut de ras intreg sistemul din Romania. Sa raspunda Politia de frontiera, politistii de interior, SRI, SIE si asa mai departe”, a precizat el.

El a fost capturat acum in mod intamplator, s-a legitimat cu acte false, comitand inca o infractiune. Daca nu se legitima cu acte false era prins? Probabil nu. Vreau sa stiu in ce consta contributia politistilor romani la prinderea lui Ghita”, a subliniat Cristian Tudor Popescu.

Sebastian Ghita a fost prins la Belgrad, in noaptea de joi spre vineri. Politia romana anunta ca a colaborat cu autoritatile din zece state pentru capturarea fostului deputat.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.