Pompierii suceveni intervin de aproximativ sapte ore pentru stingerea incendiului izbucnit la mansarda unui bloc din Gura Humorului, in noaptea de miercuri spre joi, la ora transmiterii acestei stiri lucrandu-se la lichidarea ultimelor focare.

”E localizat, se lucreaza la lichidarea ultimelor focare. Sub acoperisul de tabla mai sunt elemente din lemn care fumega. Se decoperteaza tot”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Suceava, Alin Galeata, miercuri dimineata, pentru News.ro.

Potrivit sursei citate, focul a afectat o suprafata de aproximativ 800 de metri patrati.

Locatarii blocului, care au fost evacuati, au innoptat la rude sau in internatul colegiului ”Alexandru cel Bun”, pus la dispozitie de catre Primarie.

Dupa ce incendiul va fi lichidat, pompierii si politistii vor face o ancheta, urmand sa fie stabilita si cauza izbucnirii focului.

Un incendiu a izbucnit, miercuri noapte, la mansarda unui bloc cu doua scari din municipiul Gura Humorului, locatarii fiind evacuati de catre pompieri.

Initial, la fata locului au intervenit sase autospeciale de stingere si trei autoscari, numarul acestora crescand pe parcursul interventiei dupa ce pompierilor suceveni li s-au alaturat cei de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ”Nicolae Iorga” al judetului Botosani si de la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Cornu Luncii.

”Pentru a interveni eficient, la fata locului au fost mobilizate, pe rand, 16 autospeciale, din care 4 autoscari pentru lucru la inaltimi si o ambulanta SMURD. Pompierii au desfasurat dispozitive de interventie pe toate laturile blocului si au refulat apa in permanenta pentru a bloca flacarile sa se propage la vecinatati si la apartamentele de la etajele inferioare. Interventia s-a desfasurat atat din exterior, de pe autospecialele pentru lucru la inaltimi, cat si din interior, in locurile unde salvatorii au putut patrunde in siguranta deasupra blocului”, se arata intr-un comunicat transmis de ISU Suceava.

Incendiul a izbucnit la mansarda blocului

Interventia a fost dificila din cauza faptului ca mansarda imobilului era acoperita cu tabla, iar focul se manifesta in interior, pompierii neputand interveni pe sub invelis.
Citeste si:
Repartitoarele de căldură vor deveni obligatorii de la 1 ianuarie 2023
Repartitoarele de căldură vor...

Locatarii blocului au fost evacuati.

Purtatorul de cuvant al ISU Suceava a precizat ca cinci persoane, intre care un copil de patru ani, au fost intoxicate cu fum sau au suferit atacuri de panica, fiind transportate la spital constiente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.