Incepand cu 11 aprilie 2017, campionul mondial de tenis Horia Tecau este noul Ambasador National pentru UNICEF in Romania, alaturandu-se altor sportivi si celebritati care detin acest titlu.

„Horia Tecau este mai mult decat un campion mondial la tenis, el este si un campion pentru copii. El militeaza de mai multi ani pentru copii si pentru accesul lor la sanatate si educatie de calitate”, a declarat Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF in Romania. „Ne bucuram sa il avem alaturi pe Horia in calitate de Ambasador National pentru UNICEF in Romania. Impreuna putem convinge si mai multi oameni ca educatia trebuie sa fie o prioritate daca vrem copii fericiti si un viitor mai bun pentru noi toti”, a adaugat Sandie Blanchet.

Horia Tecau sprijna de mai multi ani copiii din Romania, alaturandu-se de curand initiativelor UNICEF, dar si ale altor organizatii non-guvernamentale care sprijina copiii, prin timpul si renumele sau, activitati private si donatii.

„Sunt onorat sa fiu desemnat Ambasador National pentru UNICEF in Romania si ma angajez sa sprijin respectarea drepturilor copilului si, in special, accesul tuturor copiilor la gradinita si la scoala”, a declarat Horia Tecau. „Din viata mea de sportiv am invatat ca este nevoie de eforturi pe termen lung si de o echipa pentru a obtine cele mai bune rezultate. Pentru copiii din tara noastra trebuie sa ne unim eforturile ca ei sa primeasca o educatie incluziva de calitate si sa isi atinga visurile”, a completat Horia Tecau.



Alaturi de ambasadori internationali ca David Beckham, Shakira, Roger Federer, Serena Williams si de ambasadorii nationali Andreea Marin, Gheorghe Hagi si de Smiley, Horia va aduce in atentia publica mesajele copiilor care au nevoie de sprijin astfel incat drepturile lor sa fie respectate si sa aiba sansa la o viata mai buna.

Potrivit unui comunicat remis 9am, Horia s-a alaturat pentru prima oara echipei UNICEF in Romania in decembrie 2016 cand a sustinut eforturile organizatiei internationale de a atrage si recruta Mesageri UNICEF, persoane care sa convinga in strada persoanele pentru a face donatii lunare pentru copiii vulnerabili din Romania si de la nivel international. Recent, Horia a vizitat comuna Motoseni din judetul Bacau, una dintre cele 45 de comunitati unde UNICEF in Romania implementeaza programul pilot Servicii Comunitare pentru Copii. El a vrut sa cunoasca munca UNICEF la nivel local, in judetul Bacau. In comuna Motoseni, Horia a intalnit copii frumosi, educati, cuminti, a cunoscut profesionisti de la nivel local si cadre didactice bine pregatite, care isi fac munca cu multa dragoste si din pasiune.

Citeste si:
Ambasadorul Germaniei, declarații la 30 de ani de la semnarea...
Ambasadorul Germaniei,...

„Ce am vazut ca se intampla in Bacau imi da motivatia si speranta ca toti copiii din Romania pot creste alaturi de parintii lor, se pot bucura de iubire si protectie, pot merge la gradinita si la scoala pentru a-si atinge potentialul maxim”, a marturisit Horia Tecau.

In cei 14 ani de cariera ca jucator profesionist de tenis, Horia Tecau a castigat 30 de titluri mondiale. Printre cele mai prestigioase se numara: Dubai 2017, Madrid 2016, Wimbledon 2015, Turneul Campionilor 2015, Australian Open 2012, Cincinatti 2012, Auckland 2010. In 2016, la Jocurile Olimpice de la Rio, Horia a reprezentat Romania alaturi de Florin Mergea si a scris istorie, castigand medalia de argint, prima medalie olimpica a tenisului romanesc.

De mai bine de 50 de ani UNICEF colaboreaza cu celebritati pentru a aduce in atentia publica nevoile copiilor din intreaga lume. Aceste personalitati publice contribuie prin diverse actiuni la protejarea drepturilor copilului si sprijina copiii vulnerabili sa aiba o viata mai buna. Prin atragerea atentiei asupra problemelor cu care se confrunta copiii, prin contributia in ceea ce priveste mobilizarea de resurse si prin influentarea politicilor publice, celebritatile care colaboreaza cu UNICEF transmit un mesaj clar: copiii sunt o prioritate.

Citeste si:
Horia Tecău și-a anunțat încheierea carierei: „A venit timpul să mă...
Horia Tecău și-a anunțat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.