Social 7 Aprilie 2017 13:22 de Clara Vacaru
O tanara de 28 de ani, din judetul Vaslui, a fost condamnata la 15 ani de inchisoare pentru omor deosebit de grav si profanare de morminte dupa ce, in urma cu aproape patru ani, si-a ucis bebelusul, caruia apoi i-a dat foc si l-a aruncat in toaleta locuintei sale. Sentinta nu este definitiva.
Tribunalul Vaslui a condamnat-o pe Ana Maria Surliac, acuzata ca, in vara anului 2013, si-a ucis bebelusul pe care il nascuse in locuinta sa, la 15 ani de inchisoare pentru omor deosebit de grav. De asemenea, tanara de 28 de ani a primit o pedeapsa de patru luni de inchisoare pentru profanare de morminte, urmand ca, dupa contopirea celor doua condamnari, sa execute pedeapsa cea mai grea, de 15 ani de inchisoare.

In iunie 2015, Ana Maria Surleac a fost condamnata de Judecatoria Vaslui la un an de inchisoare cu suspendare pentru uciderea nou-nascutului savarsita de mama. In urma apelului facut de procurori, magistratii Curtii de Apel Iasi au desfiintat in totalitate sentinta si au schimbat incadrarea juridica a faptelor. Magistratii ieseni au dispus si rejudecarea cauzei la Tribunalul Vaslui, pentru omor deosebit de grav si profanare de morminte.

Sentinta Tribunalul Vaslui nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Potrivit rechizitoriului procurorilor Parchetului Judecatoriei Vaslui, tanara de 28 de ani si-a ucis bebelusul dupa ce a nascut acasa, fara asistenta medicala, pe motiv ca dorea sa se impace cu sotul sau, care o acuzase ca nu ar fi tatal biologic al copilului.

Anchetatorii sustin ca Ana Maria Surliac a infasurat nou-nascutul intr-un cearsaf, apoi l-a lasat intr-o camera a locuintei sale. A doua zi, tanara a constatat ca fiul sau este mort, decizand sa scape de cadavru. Ea a luat copilul invelit in cearsaj si i-a dat foc in curtea locuintei. Ulterior, ramasitele au fost luate de catre Ana Maria Surliac si aruncate in toaleta din spatele casei.

In urma expertizei psihiatrice, specialistii au constatat ca tanara a avut discernamant atunci cand si-a ucis bebelusul


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.