Social 7 Aprilie 2017 13:31
100 de tineri din Bacau si Iasi, absolventi sau studenti aflati in an terminal la facultate sau master pot experimenta ce inseamna o cariera in tehnologie, indiferent de profilul facultatii urmate, in cadrul programului SCC Tech Talents, organizat de Scoala de Valori in parteneriat cu SCC Services Romania.

“Domeniul IT nu este accesibil celor care nu au studii tehnice” devine un mit al trecutului odata cu inceperea programului SCC Tech Talents, un program de dezvoltare personala si profesionala ce va demonstra tinerilor ce doresc sa urmeze o cariera in tehnologie ca pot deveni consultanti in servicii de suport tehnic atat timp cat sunt pasionati, dedicati si gata sa-si antreneze mintea. Prima editie a proiectului, ce se va desfasura in perioada iunie-iulie 2017 in Iasi si Bacau, schimba regulile in IT si incurajeaza tinerii sa invete si sa urmeze o cariera in IT desi au urmat o facultate cu profil diferit de cel tehnic.

Structura programului urmareste o dezvoltare a tinerilor, atat pe plan personal, cat si profesional. Astfel, in cadrul SCC Tech Talents, participantii isi vor imbunatati cunostintele despre domeniul IT, isi vor descoperi valorile si isi vor pune la incercare abilitatile de luare a deciziilor, gasire de solutii, comunicare sau munca in echipa. Proiectul are o durata de 5 saptamani, cu 2 zile de centru de evaluare si orientare in cariera la sediile SCC, 5 zile de ateliere de educatie non-formala axate pe autocunoastere si slefuire de abilitati alaturi de trainerii din Scoala de Valori si 4 saptamani de pregatire si mentorat alaturi de mentorii tehnici din cadrul SCC.

Potrivit unui comunicat remis 9am, programul va fi accesibil unui numar de minim 100 de studenti si absolventi din cele doua orase. Specializarile cu predare in limbi straine respectiv franceza sau engleza sunt vizate in mod special si aduc un avantaj in procesul de selectie avand in vedere mediul international in care tinerii isi vor desfasura activitatea. Nu in ultimul rand, la finalul proiectului, cei mai iscusiti participanti vor beneficia de stagii de practica sau chiar de o cariera in cadrul companiei SCC Services Romania.

Participarea la proiectul SCC Tech Talents este gratuita. Studentii din cele doua orase sunt incurajati sa se inscrie pana pe data de 5 iunie 2017.

Gasiti mai multe detalii despre proiect aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.