Social 5 Aprilie 2017 17:03 de Clara Vacaru
Adolescenta de 15 ani din municipiul Sibiu care a murit dupa ce a cazut de pe acoperisul unui bloc turn, la jumatatea lunii martie, juca ”Balena Albastra”, iar decesul nu a fost un accident, au anuntat, miercuri, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu.

S-a retinut ca minora VDS a descarcat, pe telefonul sau mobil, jocul intitulat «Balena albastra» si a inceput a-l juca folosind pseudonimul «vovo_666», avand mai multe postari pe Facebook si Instagram ce indica parcurgerea acestui joc, precum si unele imagini cu trimitere directa la acte de suicid. Avand in vedere toate aceste aspecte, s-a apreciat ca exista date si indicii temeinice ca decesul numitei VDS nu a fost unul accidental, ci un act de suicid determinat de persoane ramase neidentificate pana la acest moment ce ar fi putut recurge la constrangere morala in acest scop al determinarii sinuciderii, prin intermediul acestui joc «Balena albastra», in cadrul caruia sarcina finala de indeplinit ar fi tocmai actul de sinucidere”, se arata intr-un comunicat transmis, miercuri, de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu.

Potrivit sursei citate, s-a dispus declinarea dosarului in favoarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – DIICOT – Serviciul Teritorial Brasov in conditiile in care la nivelul acestei unitati de parchet este inregistrat un dosar penal in care se efectueaza cercetari fata de utilizatori ai jocului respectiv.

Adolescenta s-a urcat pe bloc impreuna cu cativa prieteni si cu doua profesoare

Adolescenta de 15 ani a murit, in 15 martie, dupa ce a cazut de pe acoperisul unui bloc cu noua etaje din municipiul Sibiu pe care se urcase impreuna cu niste prieteni.

Initial, surse oficiale au declarat ca fata, impreuna cu alti sase prieteni, urcase la etajul al noualea al blocului turn situat intr-o zona semicentrala a orasului, intr-un balcon comun in care accesul se face de pe casa scarilor.

Ulterior, anchetatorii au stabilit ca fata de 15 ani s-a asezat pe o bordura si a scos picioarele printr-un cadru metalic montat pe peretele exterior al blocului cu rol de balustrada, care la un moment dat s-a desprins si a tras-o pe copila dupa el.

Citeste si:
Podul Minciunilor din Sibiu se închide pentru lucrări de reparație
Podul Minciunilor din Sibiu...

Fata a cazut in gol si medicii nu au mai putut decat sa constate decesul.

Ancheta a scos la iveala faptul ca doua profesoare si inca o persoana adulta s-au aflat pe bloc inaintea producerii incidentului. Cadrele didactice sustin ca la plecare le-au cerut tinerilor sa coboare, directorul Colegului Tehnic "Cibinium” spunand ca acestea erau in timpul liber si ca s-au intalnit intamplator pe strada cu elevii si au urcat pe bloc sa admire orasul.

In acest caz a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.