Social 5 Aprilie 2017 16:09
Ziua de marti, 18 aprilie, este, in mod oficial, zi libera pentru profesori si elevi. Anuntul a fost facut de Ministerul Educatiei, care a precizat ca „a treia zi de paste este zi libera pentru personalul didactic din invatamantul preuniversitar, conform contractului colectiv de munca”.

Ziua de marti, 18 aprilie, a treia zi de Paste, ii incurca pe elevi si profesori. Asta pentru ca nu este zi libera, in mod normal, iar de miercuri, 19 aprilie, incepe vacanta. Ministerul Educatiei trebuia sa ia o decizie rapid, pentru ca unele scoli si gradinite au decis deja recuperarea orelor din acea zi.

Pentru a lamuri lucrurile, Ministerul Educatiei a precizat ca ziua de 18 aprilie este libera pentru elevi si profesori.

„In conformitate cu prevederile contractului colectiv de munca din invatamantul preuniversitar, in data de 18 aprilie (a treia zi de Pasti), personalul didactic din invatamantul preuniversitar beneficiaza de zi libera. Prin urmare, daca respectiva zi este libera pentru profesori, este libera si pentru elevi. Informatia a fost comunicata scolilor inca de anul trecut, imediat dupa aprobarea structurii anului scolar 2016-2017”, se spune in raspunsul Ministerului.

Asadar, elevii vor avea 17 zile libere la finalul lunii aprilie. Scoala se va incheia pe 14 aprilie, vineri. Dat fiind ca 16 aprilie este sarbatoarea Pastelui, 17 si 18 aprilie vor fi zile libere pentru elevi (a doua si a treia zi de Paste). Conform structurii anului scolar 2017, vacanta de Paste dureaza pana pe 30 aprilie, insa, pentru ca 1 mai este zi libera, copiii vor reveni la scoala abia pe 2 mai, arata portalinvatamant.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.