Social 4 Aprilie 2017 18:00 de Clara Vacaru
Laleaua pestrita, monument al naturii protejat de lege, este vanduta pe tarabe intr-o piata din municipiul Vaslui, fara ca vreo autoritate a statului sa intervina, desi ar putea sa dea comerciantilor ambulanti amenzi de pana la 7.500 de lei. Seful Garzii de Mediu Vaslui spune ca ”este trist ca se cumpara” aceste flori, propunandu-si sa atraga atentia vanzatorilor sa nu le mai comercializeze.

Comerciantii ambulanti de verdeturi din Piata Traian, din municipiul Vaslui, vand pe tarabe, de cateva zile, lalele pestrite, o planta protejata de lege si considerata monument al naturii. Frumoasele flori culese dintr-o padure din apropierea orasului sunt comercializate la un pret derizoriu, de un leu buchetul de peste 25 de fire.

Desi florile sunt expuse pe taraba, autoritatile statului nu intervin in niciun fel pentru a-i sanctiona pe cei care incalca legea.

”Stiu ca nu este voie sa le rupem, dar vreau sa castig si eu un ban cu care sa cumpar de mancare la copii. Daca o sa vina cineva sa ma intrebe de ce le vand, o sa le spun ca nu stiam ca-s ocrotite de lege”, a declarat femeia care avea lalelele pestrite la vanzare.

Conducerea Garzii de Mediu Vaslui sustine ca nu poate sa pazeasca aria protejata unde cresc plantele, insa spune ca va interveni direct in piata.

Retail jobs

Anul trecut le-am atras atentia celor care le vand ca nu au voie sa o faca, insa sunt persoane cu un anumit statut social. Este mai dificil pentru noi sa stam sa pazim in padure sa vedem cand vin oamenii sa le culeaga. De aceea, o sa mergem in piata, ca este mult mai usor, si o sa-i avertizam din nou pe comerciantii de lalele pestrite. Trist este ca se cumpara aceste flori”, a declarat, marti, pentru News.ro comisarul sef al Garzii de Mediu Vaslui, Cristian Laic.

Amenda pentru ruperea plantelor ocrotite de lege este cuprinsa intre 3.000 si 7.500 de lei, insa pana acum nu a fost aplicata nicio sanctiune de acest fel in judetul Vaslui.


Despre autor:

Clara Vacaru
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmodtempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam,quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodoconsequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit essecillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat nonproident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.