Social 4 Aprilie 2017 13:29 de Clara Vacaru
Presedintele Curtii Constitutionale (CCR), Valer Dorneanu, a anuntat miercuri ca plenul CCR a decis ca nu se vor mai face comunicari prin declaratii, toate deciziile urmand a fi anuntate prin comunicate de presa.

UPDATE: Curtea Constitutionala a amanat, din nou, pana in 27 aprilie, luarea unei decizii in privinta Legii 90/2001 care interzice persoanelor condamnate penal sa detina functii in Guvern.

Decizia CCR de a nu se mai face declaratii de presa prin care sa se anunte hotararile luate de judecatori a fost luata in ziua in care pe ordinea de zi se afla exceptia de neconstitutionalitate ridicata de Avocatului Poporului impotriva legii 90/2001 care le interzice condamnatilor penal sa fie membri ai Guvernului.

E cea mai grea solutie pe care am avut-o de dat pana acum, pentru ca problemele sunt mai ales de apreciere politica", a declarat presedintele CCR, Valer Dorneanu, la finalul sedintei in care a fost amanata pentru a treia oara luarea unei decizii in aceasta speta.

Dorneanu a justificat luarea deciziei de a renunta la declaratiile de presa prin faptul ca CCR preia astfel exemplul celorlalte instante, care nu comunica prin declaratii, ci prin comunicate.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.