Social 4 Aprilie 2017 13:05 de Clara Vacaru
Reprezentantii Primariei Targu Jiu spun ca vor depune plangere la Politie pentru distrugere dupa ce o fetita de 12 ani a scrijelit un mesaj pentru prietena ei pe Coloana Infinitului, de fata fiind si mama copilei care a fost amendata cu 5.000 de lei.

O fetita de 12 ani din Targu Jiu, care se plimba in parc alaturi de mama ei, a scrijelit, duminica, un mesaj pentru prietena ei pe Coloana Infinitului. Copila a scris urmatorul mesaj: ”S+S=BFF (n.r. - best friends forever)”.

Parintii fetitei au fost amendati de politisti cu 500 de lei.

Viceprimarul municipiului Targu Jiu, Adrian Tudor, a declarat, marti, pentru News.ro ca, in urma incidentului, in perioada urmatoare va fi montat un sistem de monitorizare a operelor din Complexul Brancusi.

"Noi in momentul de fata lucram la un sistem de monitorizare a operelor, ce va fi legat la Politia Locala si la noi, la Centrul Brancusi. Ca solutie tehnica am stabilit sa fie montat un sistem de perimetrizare care sa ne avertizeze cand cineva se apropie de opere, in functie de distanta pe care o setam noi si astfel vor fi avertizati cei de la Politia Locala ca cineva a patruns in perimetru. De asemenea, exista si posibilitatea montarii de panouri prin care sa se interzica atingerea operelor, dar toate masurile trebuie discutate cu cei de la Ministerul Culturii", a precizat Adrian Tudor.

El a mai spus ca municipalitatea va trimite Inspectoratului de Politie al Judetului Gorj documentele de la Polita Locala Targu Jiu si va depune si o plangere penala pentru distrugere.

"Este zgariat lacul protector al Coloanei. E greu de crezut ca s-a ajuns la fonta. Asta ne mai linisteste putin. S-a aplicat amenda maxima, de 500 lei, si se va face dosar penal pentru distrugere, noi transmitem toate documentele spre Politie. Speram astfel, prin fermitatea noastra, sa nu se mai intample astfel de lucruri. Este frapant faptul ca dupa incident, dupa ce mi-au explicat politistii locali, ca mama fetitei era indignata ca nu e un panou amplasat pe care sa se mentionat faptul ca este interzisa scrierea pe operele de arta", a mai spus Adrian Tudor.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.