Social 31 Martie 2017 08:33
O excursie la Cazanele Dunarii poate oferi zilele acestea, pe langa peisajele superbe, si o imagine unica. In zona Pesterii Veterani a inflorit de cateva zile laleaua galbena numita si Laleaua de Cazane, specie endemica unica in lume.

De obicei, planta infloreste in prima parte a lunii aprilie, dar acum a inflorit mai devreme pentru ca temperaturile au fost foarte ridicate, a spus directorul Parcului Natural Portile de Fier, Marian Jiplea, arata Ziare.com care citeaza Adevarul.

Florile pot fi admirate doar din barca pe aproximativ o jumatate de kilometru, pe stancile verticale ale Cazanelor. Pentru a ajunge in zona, localnicii ii duc pe turisti cu barca, pretul unui bilet fiind 25-30 de lei.

Specia aceasta de lalea este protejata de OUG 57/2007 si de Conventia de la Berna, iar amenda pentru cei care ar rupe o astfel de floare este de 10.000 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.