Social 28 Martie 2017 09:06
Membrii Sindicatului National Loteria Romana (SNLR) picheteaza, marti, timp de doua ore, sediul Ministerului Finantelor Publice (MFP), in semn de protest fata de refuzul companiei de a introduce in proiectul de buget solicitarile referitoare la salarizarea personalului. Organizatorii pichetului cer MFP si destituirea Consiliului de Administratie al Loteriei Romane.

Sindicalistii anunta ca vor picheta, marti, intre orele 11.00 si 13.00, Ministerul Finantelor Publice, institutia in subordinea careia se afla Compania Nationala Loteria Romana (CNLR).

Ion Carapit, presedintele SNLR, a declarat, pentru News.ro, ca la protest urmeaza sa participe aproximativ 100 de persoane.

"Avem aprobare de la primarie pentru 100 de persoane, cam atatia vom fi, pentru ca vrem sa respectam legea", a spus Carapit.

El a precizat ca nu este exclus ca, in urma protestului, sindicalistii sa fie chemati la negocieri si, eventual, sa incheie un protocol cu reprezentantii Ministerului Finantelor.

In caz contrar, protestul urmeaza sa fie reluat miercuri si joi, precum si intre 3 si 6 aprilie, in acelasi interval orar.

"Colegii sunt cam nervosi, s-au cam saturat. Am transmis la Ministerul Finantelor ca vom merge si saptamana viitoare, nu ne vom lasa", a mai spus Ion Carapit.

Reprezentantii Sindicatului National Loteria Romana sustin ca exista premisele unei negocieri reale, transmite News.ro.

"Avand in vedere ca prin legea bugetului de stat au fost eliminate constrangerile pentru companiile care inregistreaza profit si nu au arierate, practic exista premisele unei negocieri reale, in vederea unei decomprimari a grilelor de salarizare la nivel de companie", spun ei.

Sindicalistii adauga ca 84 la suta dintre salariatii Loteriei (2.088 de angajati, intre care se afla toate categoriile: de la lucrator necalificat pana la angajati calificati, cu studii superioare) sunt platiti la nivelul salariului minim pe economie.

"Marirea fondului de salarii este posibila, necesara si morala, tinand cont de faptul ca CNLR inregistreaza in fiecare an profit, iar de opt ani de zile nu s-a facut nicio marire in afara cresterii salariului minim pe economie, care a condus la suprapunerea salariilor", arata sindicalistii.

Citeste si:
Guvernul îngheață salariile și blochează angajările în sistemul...
Guvernul îngheață salariile...

Ei solicita Ministerului Finantelor Publice destituirea Consiliului de Administratie al companiei, care ar bloca "orice fel de dialog" cu sindicatul.

Confederatia Nationala Sindicala "Cartel ALFA” a anuntat ca este solidara cu membrii sai din Compania Nationala Loteria Romana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.