Social 28 Martie 2017 11:07 de Clara Vacaru
 Un copil in varsta de 11 ani dintr-o comuna a judetului Dambovita a fost gasit spanzurat, luni, in podul casei. Sora mai mare copilului a fost cea care l-a descoperit, iar din primele verificari politistii au stabilit ca baiatul nu a lasat nici un bilet prin care sa-si justifice gestul.
UPDATE: Potrivit Agerpres, copilul de 11 ani le spunea colegilor de la scoala ca joaca jocul "Balena albastra". Politia a ridicat telefoanele si calculatorul copilului pentru a efectua o expertiza.

"Din verificari s-a stabilit ca elevul care s-a sinucis le spunea colegilor ca juca un anumit joc. Nu avem certitudinea ca jocul a fost cauza care a dus la deces. Au fost ridicate cele doua telefoane si calculatorul pe care copilul le folosea si urmeaza sa se efectueze expertizele necesare. Parintii au declarat ca nu stiau ca baiatul juca jocul respectiv", a declarat marti, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Dambovita, Alexandra Niculaie.

Potrivit reprezentantilor IPJ Dambovita, politistii au fost anuntati, luni, despre faptul ca un baiat in varsta de 11 ani din comuna Nucet, satul Cazaci, a fost gasit spanzurat, Oamenii legii au deschis dosar de cercetare penala pentru ucidere din culpa si fac verificari pentru a stabili imprejurarile in care s-a produs decesul.

Sora mai mare a baiatului a fost cea care a mers in pod si si-a gasit fratele spanzurat.

Apropiatii familiei sustin ca inainte de a comite gestul sinucigas baiatul si-a spart telefonul mobil, iar rudele iau in calcul posibilitatea ca moartea sa sa aiba legatura cu jocul ”Balena albastra”.

In urma primelor verificari, politistii nu au descoperit niciun bilet sau vreun alt mesaj prin care copilul sa explice de ce a recurs la acest gest, scrie News.ro.



Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.