Social 27 Martie 2017 16:50 de Clara Vacaru
Emisiunile de divertisment filmate cu actori de ocazie, care lasa impresia ca sunt reale, trebuie marcate ca atare pe toata durata emisiunii. Noile modificari ale Codului Audiovizual au intrat deja in vigoare, iar catea emisiuni TV s-au adaptat regulilor, scrie paginademedia.ro.

Astfel, emisiunile filmate cu actori de ocazie, care redau evenimente ce ar putea fi reale vor avea afisat pe ecran, pe toata durata lor, mesajul „Acest program este o fictiune”.

Noua obligatie vine dupa ce, duminica, au intrat in vigoare noile modificari ale codului audiovizual, legislatia pe baza careia Consiliul National al Audiovizualului analizeaza continutul audiovizual, scrie sursa citata.

In cazul in care nu se vor conforma, emisiunile vor primi avertismente, dar si amenzi, daca abaterile persista.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.