Social 20 Martie 2017 12:11 de Clara Vacaru
Sebastian Ghita a contestat, prin avocat, mandatul de arestare preventiva in lipsa emis pe numele sau in cel mai nou dosar de coruptie in care este urmarit penal alaturi de sefii companiilor Asesoft si Teamnet, Curtea de Apel Ploiesti urmand sa se pronunte in 27 mai cu privire la contestatia fostului parlamentar.

Avocatul fostului deputat Sebastian Ghita a contestat decizia Tribunalului Prahova de a emite un nou mandat de arestare preventiva pe numele lui Ghita in cel de-al cinclea dosar deschis de DNA pe numele acestuia.

Curtea de Apel Ploiesti va lua in discutie contestatia in 27 martie, au declarat reprezentanti ai instantelor de judecata, scrie News.ro.

Saptamana trecuta, miercuri, Tribunalul Prahova a admis propunerea DNA de emitere a unui nou mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele lui Sebastian Ghita.

In cel de-al cincilea dosar in care Sebastian Ghita, inculpat pentru fapte de coruptie, este reprezentat in instanta de catre un avocat de la Baroul Bucuresti, angajat de tatal sau.

Acesta este cel de-al doilea mandat de arestare preventiva in lipsa emis pe numele lui Ghita. In 10 ianuarie, instanta suprema a decis definitiv emiterea unui mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele lui Sebastian Ghita, in dosarul in care este judecat pentru fapte de coruptie alaturi de fosti sefi de Parchet si Politie din Prahova.

In al cincilea dosar deschis de DNA pe numele lui Sebastian Ghita procurorii suspecteaza ca fostul deputat, care pana in anul 2012, cand a fost ales in Parlament, a fost reprezentant al S.C.Teamnet International S.R.L. si S.C. Asesoft International S.A. a pretins si primit de la reprezentantii celor doua societati sume de bani, pentru a determina factorii decizionali ai unor institutii si autoritati publice sa le atribuie contracte de prestare de servicii IT si / sau sa faciliteze derularea in bune conditii firmelor ai caror reprezentanti fusesera contactati, anterior, de catre Ghita. Este vorba, potrivit DNA, despre contracte de achizitie de programe informatice finantate din fonduri publice, dar si din fonduri europene, incheiate intre anii 2007 si 2015 de catre mai multe societati comerciale cu profil de activitate in domeniul IT si de asocierea dintre acestea si societatile comerciale S.C. Teamnet International S.R.L. si S.C. AsesoftInternational S.A.

Citeste si:
Cum să alegi un avocat specializat în drepturile omului și litigii...
Cum să alegi un avocat...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.