Social 19 Martie 2017 21:17 de Clara Vacaru
Cincizeci de locatari ai blocului din Galati afectat de explozia puternica de sambata seara vor fi dusi cu doua autobuze in mai multe spatii puse la dispozitie de Garnizoana Galati, Universitatea ”Dunarea de Jos” si Centrul de Urgente pentru Persoane fara Adapost. Initial, autoritatile dadusera ca posibila varianta de cazare a sinistratilor caminele Colegiului Tehnic Aurel Vlaicu, insa acestea erau nelocuite de mai mult timp. In total, 160 de familii au ramas fara locuinta.

Potrivit Primariei Galati, duminica seara, doua autobuze sunt in dreptul imobilului afectat de explozia puternica provocata de o tigara aprinsa pe fondul unor acumulari de gaze pentru a prelua cele 50 de persoane evacuate, care si-au exprimat intentia de a fi mutate in spatii pe care Primaria Municipiului Galati le poate pune la dispozitie.

"Doua autobuze sunt deja in dreptul imobilului afectat de explozie pentru a prelua cele 50 de persoane evacuate. 23 dintre acestea vor merge catre locuri de cazare puse la dispozitie de Garnizoana Galati, 19 catre spatii din caminele ASE ale Universitatii ”Dunarea de Jos”, iar opt persoane catre Centrul de Urgente pentru Persoane fara Adapost", precizeaza Biroul de Presa al Primariei Muncipiului Galati

Potrivit aceleiasi surse, in scara 2 a blocului G5, din cartierul Micro 19, sunt 94 de apartamente in care locuiesc 77 de persoane, iar 50 dintre acestea si-au exprimat pana la ora actuala dorinta de a fi mutate in spatii pe care Primaria Municipiului Galati le poate pune la dispozitie, respectiv locuitorii a 30 de apartamente din scara.

Un copil a murit in urma exploziei din Galati

Explozia provocata de o acumulare de gaz de la o butelie s-a produs, sambata seara, intr-un apartament din municipiul Galati, iar in urma deflagratiei un copil de un an a murit, iar patru persoane - doi copii si doi adulti - au fost transportate la spital.

Specialistii Inspectiei de Stat in Constructii au recomandat autoritatilor locale, dupa ce au constatat ca a fost afectata structura de rezistenta a blocului si ca imobilul nu mai prezinta siguranta, evacuarea tuturor locatarilor.

Initial, autoritatile dadusera ca posibila varianta de cazare a sinistratilor caminele Colegiului Tehnic Aurel Vlaicu, insa acestea erau nelocuite de mai mult timp.

Potrivit Prefecturii Galati, duminica, s-a intrunit Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta pentru a analiza situatia determinata de explozia produsa, sambata seara, la blocul G5, din cartierul Micro 19, si pentru a stabili masurile de urgenta pentru sprijinirea persoanelor afectate.

Conform aceleiasi surse, explozia s-a produs in blocul G5, din cartierul Micro 19, in garsoniera 177, de la etajul al patrulea, unde era chirias A. N., in varsta de 48 ani, care a suferit arsuri pe o suprafata de 20% din corp.

Citeste si:
Alți 41 de cetățeni români au scăpat din Fâșia Gaza. Urmează să...
Alți 41 de cetățeni români au...

"O fetita in varsta de un an si cinci luni, care locuia cu mama sa in garsoniera 179, la producerea exploziei, a fost lovita de un obiect casnic, fapt ce i-a provocat decesul. O a treia victima, R. D., in varsta de 50 ani, a suferit politraumatisme, fiind spitalizat. Explozia nu a fost urmata de incendiu, dar la etajul 4 au fost dislocate usile, ferestrele, precum si peretii laterali ai garsonierei nr. 177, fiind avariate si garsoniere de la etajul 3", mai precizeaza Prefectura.

Conform declaratiei proprietarului garsonierei 177, explozia s-a produs in momentul in care acesta a intrat in locuinta si a aprins o tigara.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.