Social 18 Martie 2017 14:45 de Clara Vacaru
 Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 27 de judete din vestul, centrul si nordul tarii, unde incepand de sambata pana duminica seara va ploua, iar vantul va avea la rafala viteze de peste 70 de kilometri pe ora.

Avertizarea a fost emisa pentru unele zone din judetele Maramures, Satu Mare, Bistrita-Nasaud, Mures, Suceava, Neamt, Bacau, Harghita, Covasna, Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Brasov, Valcea, Sibiu, Hunedoara, Gorj, Mehedinti, Caras-Severin, Timis, Arad, Alba, Bihor, Cluj si Salaj si va fi in vigoare de sambata, ora 18.00, pana duminica, la ora 20.00.

In vestul, centrul si nordul tarii va ploua pe arii extinse, iar in restul teritoriului, ploile, mai ales averse, se vor semnala local. In judetele avertizate cu cod galben de ploi vor fi cantitati de apa de peste 15-20 de litri pe metru patrat si izolat 25-30 de litri pe metru patrat.

In zona Muntilor Apuseni, nordul Carpatilor Orientali, Muntii Banatului si vestul Carpatilor Meridionali se vor acumula peste 40-50 de litri pe metru patrat, iar la altitudini mai mari de 1.500 de metri vor predomina ninsorile.

Vantul va sufla tare, cu rafale ce vor depasi 60-70 de kilometri pe ora, iar pe creste 90 de kilometri la ora, viscolind si spulberand zapada.

Intensificari temporare ale vantului vor fi si in celelalte regiuni, in special duminica, cu viteze mai mari de 50-65 de kilometri pe ora in sudul tarii, inclusiv in Bucuresti.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.