Social 17 Martie 2017 18:04
Amenajarea locuintei nu mai este, acum, doar despre culori, piese de mobilier si decoratiuni. Sentimentele sunt cel mai mult in centrul atentiei. Senzatia de bine este mai importanta decat orice regula de amenajare. In linie cu aceasta noua tendinta, Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit, lanseaza in aceasta primavara noi stiluri de amenajare a locuintei.

„Eliminarea stresului, contemplarea si relaxarea totala, fara a face absolut nimic, sunt astazi mai cautate decat au fost vreodata. Sa stai din cand in cand tolanit, fara sa fii conditionat, pe o perna moale de pe canapea, iti ofera pur si simplu buna dispozitie, intrucat caminul are in primul rand rolul de a ingriji sufletul”, a declarat Axel Venn, expert in designul culorilor, care elaboreaza, de peste zece ani, stilurile de amenajare ale Hornbach.

Locuinta devine, astfel, o chestiune de confort. Acasa este locul unde oamenii se simt cel mai bine si unde au luxul de a fi in largul lor, la finele unei zi stresante.

„Oferim clientilor nostri tot ceea ce au nevoie pentru a transforma casa intr-un loc confortabil. De la pardoseli diverse, tencuieli scamosate si tapet in nuante diverse, pana la materiale textile”, a declarat, la randul sau, Mugurel – Horia Rusu, Directorul General al Hornbach Romania.

Astfel, potrivit afirmatiilor sale, stilurile de amenajare propuse pentru acest sezon se numesc Black&White Comfort, Nordic Atmosphere, Relaxed Living si Blooming Emotions.

Black&White Comfort – Contrast usor

Jocul de culori din stilul Black&White Comfort este foarte retinut: functional, dar si natural, autentic si jucaus. In aceeasi tendinta se incadreaza si mobilierul alaturi de accesorii Pe de o parte stilul te trimite intr-un mediu dur, ca teracota, si stabil, ca materialele dense din in – iar pe de alta parte, moale si voluminos, ca pielea. Acest contrast usor asigura o armonie speciala.

Senzatia din incapere nu este deloc incarcata, fiind frumos aranjata si confortabila. Un mediu adecvat deopotriva pentru locuit si odihna, cat si pentru munca. De asemenea, stilul propus de Hornbach este foarte versatil, fiind confortabil pentru orice generatie.

Nordic Atmosphere – O imagine naturala

Citeste si:
Noutăți în garderobă: 6 piese din 2023 care vor domina tendințele...
Noutăți în garderobă:  6...

Comoditatea si confortul se imbina perfect in sugestia de ambient Nordic Atmosphere. Dorinta de simplitate si natura care infloreste, precum si buna dispozitie, caracterizeaza aceasta propunere de amenajare. Naturaletea scandinava este bine pusa in valoare, iar spatiul propus este luminos si prietenos. Compartimentarea zonelor din locuinta este realizata prin culori in nuante pastelate, lemnul deschis la culoare subliniaza atmosfera linistita, in timp ce diversitatea corpurilor de iluminat confera un sarm nostalgic. Totul este familiar in acest ambient, iar confortul impus face ca viata sa fie foarte frumoasa.

Relaxed Living – Albastrul la putere

Aproape 40% din oameni declara ca albastru este culoarea lor preferata. De aceea, in stilul Relaxed Living, albastrul este culoarea vedeta, precum si contrastul acestuia cu alte nuante, precum cea a carbunelui. De asemenea, conform specialistilor Hornbach, contrar mitului foarte raspandit, locuintele ce sunt decorate in aceasta culoare nu sunt neaparat reci. Folosind materiale textile moi si nuante de lemn calde se poate crea un confort relaxant. Cu ajutorul albastrului, peste tot vor domni limpezimea, curatenia si claritatea. Totodata, albul poate fi combinat usor cu albastru si, prin contrast, pare mult mai alb.

Blooming Emotions – O stare de bine

Citeste si:
7 greșeli în materie de modă pe care trebuie să le eviți
7 greșeli în materie de modă...

Emotiile se dovedesc a fi cel mai bun sfatuitor - mai ales in aceasta ambianta a locuintei. Stilul Blooming Emotions este definit de senzatia de bine, confort si utilitate. Nuantele florale reprezinta baza pentru culori si design: de la roz elegant pana la nuante de coral si albastru satinat, culorile prietenoase daruind buna dispozitie locatarilor si musafirilor. Placerea de a fi impreuna si de a te bucura de momente deosebite reprezinta centrul universului acestei locuinte.

Potrivit unui comunicat remis 9am, cele patru stiluri propuse de Hornbach in acest sezon se pot regasi si in cele mai noi prospecte aflate in magazine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.