Social 16 Martie 2017 13:12 de Clara Vacaru
Toti tinerii din cadrul Uniunii Europene care implinesc 18 ani vor putea calatori gratuit cu trenul, timp de o luna, in tot spatiul comunitar.

Parlamentul European a votat, miercuri, la Strasbourg, raportul intocmit de europarlamentarul Siegfried Muresan privind bugetul Uniunii pentru 2018, fiind sustinut de aproape toate grupurile parlamentare europene. Comisarul european pentru Buget, Günther Oettinger, a anuntat ca ideea lansata de Muresan, privind biletele gratuite pentru tinerii de 18 ani pentru a vizita Europa, este "interesanta" si poate fi sustinuta.

Raportul, impreuna cu propunerile Parlamentului European, a fost votat cu 445 de voturi "pentru", 134 de voturi "impotriva" si 102 abtineri, rezultatul fiind intampinat cu aplauze.

Siegfried Muresan este negociatorul sef al Parlamentului European pentru bugetul Uniunii in 2018. Ca raportor, el a intocmit un document care contine liniile directoare in plan politic asupra bugetului si prioritatile Parlamentului European in aceasta directie. El a afirmat ca aceste prioritati vor fi locurile de munca si securitatea.

"Asta asteapta oamenii ca Europa sa livreze: locuri de munca si securitate. Trebuie sa folosim resursele limitate pe care le avem la dispozitie in bugetul UE tocmai in aceste domenii. Vom investi in infrastructura, cercetare, inovare, dezvoltare, IMM-uri si tineri intreprinzatori", a spus europarlamentarul.

Raportul Muresan a fost dezbatut marti seara, in Parlamentul European, fiind sustinut de aproape toate grupurile parlamentare, care au laudat eforturile europarlamentarul roman. Exceptie au facut grupul nationalist ENF (Europa Natiunilor si a Libertatii), ai carui reprezentanti au criticat faptul ca nu sunt abordate realele probleme ale Uniunii, precum si grupul Verzilor.

Comisia Europeana, reprezentanta la dezbateri de comisarul pentru buget si resurse umane, Günther Oettinger, a anuntat ca prioritatile enuntate de Raportul Muresan sunt convergente cu cele ale sale.

Citeste si:
Charles Michel nu va participa la alegerile pentru Parlamentul...
Charles Michel nu va...

"Am citit raportul colegului Muresan si am citit atent prioritatile pe care le stabileste si pot sa va spun ca, pana acum, Comisia este de acord cu prioritatile si asteptarile din acest raport pentru exercitiul bugetar 2018 si este de acord chiar in mare parte", a spus comisarul european.

El a transmis si un mesaj de sustinere pentru una dintre propunerile Parlamentului European, initiata de Siegrfried Muresan, privind acordarea unui bilet de tren gratuit tinerilor europeni care au implinit 18 ani, valabil 30 de zile pentru toate cele 28 de state membre, plus alte doua din afara UE.

"Ideea care vine din Parlament de a acorda un bilet InterRail fiecarui european care a implinit 18 ani mi se pare o idee foarte interesanta", a spus el.

Urmeaza mai multe proceduri de negociere intre Parlamentul European, Comisia Europeana si Consiliul European pentru aprobarea formei finale a bugetului pe 2018.

Citeste si:
Siegfried Muresan a fost ales vicepresedinte al Partidului Popular...
Siegfried Muresan a fost ales...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.