Social 16 Martie 2017 11:48 de Clara Vacaru
Politistii bacauani au deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpa si distrugere in cazul unui bebelus din orasul Comanesti care a murit dupa ce un frate mai mare, care s-a jucat cu chibriturile, a incendiat carutul in care se afla acesta. Anchetatorii au anuntat si Protectia Copilului in acest caz.

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Bacau, fetita de sapte luni a murit din cauza arsurilor grave suferite pe aproximativ 80% din suprafata corpului, dupa ce carutul in care se afla a fost incendiat de catre fratele sau mai mare.

Cei doi copii, sustin anchetatorii, erau singuri acasa cand baiatul de patru ani s-a jucat cu chibriturile si a aprins carutul surorii sale mai mici. Speriat de foc si de plansetele bebelusului, copilul a iesit afara si a strigat dupa ajutor, dar pompierii chemati prin 112 au gasit fetita cu arsuri grave pe corp.

Copila a fost transportata la spitalul din Comanesti, insa la scurt timp a murit.

”In acest caz a fost intocmit dosar penal in rem pentru ucidere din culpa si distrugere. Se vor desfasura cercetari pentru a se stabilii cu exactitate imprejurarile in care s-a petrecut incidentul si care sunt persoanele vinovate”, a declarat, joi, pentru News.ro purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Bacau, Catalina Cretu.

Anchetatorii au anuntat si autoritatile pentru protectia copilului pentru a stabili daca este vorba de neglijenta din partea partilor in acest caz si daca se impun masuri de protectie pentru ceilalti sapte frati ai fetitei moarte in incendiu.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.