Social 15 Martie 2017 13:39 de Clara Vacaru
Biserica Manea Brutarul din Str. G-ral Budisteanu nr. 4, Bucuresti, a fost pavata cu dale folosite pentru strazi si trotuare, a sesizat Edmond Niculusca, fost consilier la Ministerul Culturii, pe pagina de Facebook. Biserica a fost ctitorita in anul 1787, scrie hotnews.ro.

"Biserica se afla in Lista Monumentelor Istorice (...), iar monumentul face parte din Zona Construita Protejata nr. 44 - Temisana. Este regretabil ca astfel de lucrari care distrug ireversibil monumentele istorice se petrec cu acordul si fondurile celor care le detin. Este inacceptabila aceasta imagine. Interventiile se fac cu aviz de la Ministerul Culturii, aici e cazul Directiei de Cultura Bucuresti, pe baza unui studiu istoric si cu un proiect pus la punct. Fie lucrarile s-au facut fara avize, fie e altceva la mijloc. Atat reprezentantii Directiei de Cultura Bucuresti, cat si cei ai Arhiepiscopiei Bucurestilor trebuie sa se sesizeze", scrie acesta.

Reprezentantii Arhiepiscopiei Bucurestilor au declarat pentru News.ro ca lucrarile au fost facute in 2000, de fostul paroh, fara aprobare, iar in prezent, "pentru remedierea acestei situatii regretabile", se fac lucrari de restaurare si consolidare a acestei constructii edificate in urma cu 230 de ani.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.