Social 13 Martie 2017 17:11
Fiecare editia de pana acum a fost SOLD-OUT si a reusit ce si-a propus – sa aduca in fata publicului nume mari din lumea jazz-ului si muzicii contemporane intr-un spatiu cu o acustica sacra.

Line-up-ul de anul acesta include legende ale jazz-ului european - precum Franco Ambrosetti – descris de Miles Davis ca singurul trompetist alb care suna ca unul negru - sau Bojan Z. – nume de referinta in arta pianului in jazz si laureat cu titlul de cel mai bun muzician european al anului 2005, precum si star-uri la nivel mondial: Ralph Towner este un multinstrumentalist american cu o cariera ce se intinde pe trei decade si include infiintarea influentului grup de jazz Oregon. Recitalul de chitara de la Jazz in Church va fermeca fara indoiala publicul, cu un solo de chitara care va transmite muzicalitatea unei intregi orchestre.

Potrivit unui comunicat remis 9am, unii dintre reprezentantii de seama ai noii scene de jazz sunt Stefan Rusconi & Tobias Preisig – tineri artisti ce nu rateaza niciun mare festival de jazz european si reuniti intr-un duet cu un sunet hipnotic format din dialogul intre orga de biserica si vioara. O experienta acustica de neratat ce poate fi experimentata doar intr-un cadru precum cel de la Jazz in Church Festival!

Biletele sunt disponibile online pe eventim.ro si in retelele magazinelor Orange, Vodafone, Germanos, Carturesti, Humanitas, Diverta, Carrefour, OMV. Pretul unui bilet este de 150 lei, iar intrarea la concertul dedicat jubileului de 500 de ani din 29 martie este libera.

Programul festivalului

Miercuri 29 Martie, ora 19.00
Concert dedicat Jubileului de 500 de ani de Reforma Protestanta
Sarah Kaiser Band (Germania) – intrare libera

Joi 30 martie, ora 19.00
Lubomyr Melnyk (Ucraina) – pian solo
Bojan Z. (Franta) / Julien Lourau (Franta) - pian, saxofoane

Vineri 31 martie, ora 19:00
Ralph Towner (SUA) – chitara acustica
Franco Ambrosetti (Elvetia) / Dado Morono (Italia) – trompeta, pian

Sambata 1 aprilie
ora 11.00, ora 12:00
“JAZZ FOR KIDS” Mihai Iordache / Dan Alex Mitrofan / Adi Stoenescu / Tavi Scurtu – saxofon, chitara, clape, tobe
ora 19.00
Michael Acker / Albert Tajti / Ferencz Aron (Romania) – contrabas, pian, tobe
Wolfert Brederode / Joost Lijbaart (Olanda) – pian, baterie, percutie
Chico Freeman Exotica Trio: Chico Freeman (SUA)/ Stephan Braun (Germania)/ Reto Weber (Elvetia) – saxofoane, violoncel, percutie

Duminica 2 aprilie, ora 19.00:

Stefan Rusconi / Tobias Preisig (Elvetia) – orga, vioara
Giovanni Guidi / Luca Aquino / Michele Rabbia (Italia) – pian, trompeta, percutie

Citeste si:
Massif free your wild side
Massif free your wild side

Festivalul este organizat de asociatia JAZZ.RO, in parteneriat cu Biserica Evanghelica C.A. din Bucuresti. Festivalul se bucura de patronajul Excelentei sale, Domnul Urs Herren, ambasadorul Elvetiei in Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.