Social 13 Martie 2017 11:41
Dupa aparitia unui articol aparut in The Guardian, presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, comenteaza referitor la conditiile de sclavie in care traiesc mii de romance in ferme din sudul Italiei, scrie dcnews.ro.

"Mii de romance, victime ale sclaviei in Republica Italiana. Ce fac MAI, MAE si Ministerul Muncii? Ce face guvernul asa zis social democrat? Ce fac doamnele din Guvernul Romaniei?

Ministerul Afacerilor Interne detaseaza resurse importante in sprijinul omologilor italieni pentru prinderea infractorilor romani. E un lucru bun. Este insa nevoie de mai mult de atat!
In baza acestei colaborari, ar putea oare Dna. ministru Carmen Dan sa ceara la randul ei identificarea cetatenilor italieni care gestioneaza aceste retele de sclavie? Vrem sa stim cate astfel de sesizari cu privire la tratamentul inuman si abuziv suferit de cetatenii romani au fost facute de ministrii romani de interne catre omologii din Italia si Spania. Sau ministrul de Interne afla din presa despre amploarea acestui fenomen?", a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Pana la 7.500 de femei traiesc in conditii de sclavie in ferme din sudul Italiei

Dintre aceste femei, majoritatea sunt romance. Potrivit unei organizatii italiene pentru drepturile migrantilor, Proxyma Association, mai mult de jumatate dintre romancele care lucreaza in serele din sudul Peninsulei sunt obligate sa intretina relatii sexuale cu angajatorii lor. Aproape toate lucreaza in conditii de munca fortata si exploatare severa.

Jurnalistii de la The Observer au discutat cu 10 romance care lucreaza la ferme din Ragusa. Toate au "reclamat" agresiuni sexuale si exploatare, inclusiv lucratul cate 12 ore pe zi, in caldura extrema, fara apa, fara a fi platite. Ele sunt obligate sa traiasca in conditii degradante si insalubre, in cladiri izolate. Zilele lor de munca includ adesea violente fizice, amenintari cu arme si santaj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.